Ικανότητες και δικαιοσύνη

Οι διαιτητές καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά

Απαντήσεις καλούνται να δώσουν οι Κύπριοι διαιτητές την 6η αγωνιστική και να αποδείξουν ότι το προηγούμενο διάστημα οι κακές διαιτητές ήταν απλώς μια «κακή παρένθεση».

Ο Μίλοραντ Μάζιτς έχει υπό στενή παρακολούθηση τους διαιτητές, τους κρίνει, τους επισημαίνει τα λάθη και τις παραλείψεις τους, ενώ τους απονέμει τα εύσημα όταν ακολουθούν τις οδηγίες του και δείχνουν την κατάλληλη προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τις φωνές λοιπόν για την κυπριακή διαιτησία να έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια να ανοίξει συζήτηση για την κάθοδο ξένων διαιτητών για να σφυρίξουν κρίσιμα παιχνίδια, το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τις όποιες αποφάσεις.

Η… προσοχή στρέφεται στα αυριανά ντέρμπι Ομόνοια – Απόλλωνα και ΑΕΛ – Ανόρθωση, παιχνίδια στα οποία ορίστηκαν οι Μάριος Χριστοφόρου και Λούκας Σωτηρίου αντίστοιχα, ωστόσο οι διαιτητές κρίνονται σε όλα τα παιχνίδια. Για πρώτη φορά φέτος θα διευθύνει αγώνα πρώτης κατηγορίας ο Μενέλαος Αντωνίου (ΑΕΛ – ΠΑΕΕΚ), ενώ… επιστρέφει στη δράση ο Γιώργος Νικολάου (Πάφος – Ολυμπιακός). «Άρχοντες» για τα ματς της Δευτέρας είναι οι Ανδρέας Μ. Αργυρού (Δόξα – Άρης) και Κυριάκος Χριστοδούλου (ΑΠΟΕΛ – Εθνικός). Ο Μίλοραντ Μάζιτς μίλησε για ακόμη μια φορά στους διαιτητές στο τελευταίο σεμινάριο τονίζοντας τα λάθη τους και περιμένει ότι οι τελευταίοι θα αποδείξουν ότι είναι ικανοί και αντιμετωπίζουν στα ίσα όλες τις ομάδες.

Ήδη στο VAR υπάρχουν ξένοι διαιτητές και ευχή του Σέρβου είναι να μην αναγκαστεί να… φωνάξει και ρέφερι από το εξωτερικό.