Η «απόβαση», τα διαρκείας και η θέση του Απόλλωνα στις μετακινήσεις οπαδών

Λογαριάζουν να κάνουν… «απόβαση» το Σάββατο το απόγευμα στις Πλάτρες οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα, οι οποίοι κοινοποίησαν το μήνυμα στα μέλη τους από την Τετάρτη.

Οι ιθύνοντες της ομάδας λαμβάνουν μηνύματα ότι δεν θα πάνε μόνο οργανωμένοι να δουν από κοντά την προπόνηση, αλλά προγραμματίζουν να βρεθούν στο ορεινό θέρετρο κι αρκετοί άλλοι οπαδοί του Απόλλωνα.

Οι διοικούντες προτρέπουν όσους θα επισκεφτούν στις Πλάτρες να μην ξεφύγουν από τα σωστά πλαίσια. Να δείξουν σεβασμό στις αθλητικές εγκαταστάσεις και γενικότερα στις περιουσίες των κατοίκων στις περιοχής.

Από εκεί και πέρα, παρότι γνωστοποιήθηκαν πριν από δυο εβδομάδες τα διάφορα πακέτα των καρτών διαρκείας, οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν είχαν απευθείας επικοινωνία με τους παλιούς κατόχους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Είναι προφανής ο λόγος. Σχετίζεται με το ότι ακόμα δεν ξεκαθάρισε για ποιο ποσοστό της χωρητικότητας των κερκίδων θα δικαιούνται να εκδίδουν εισιτήρια οι ομάδες. Οι επιδημιολόγοι δεν έχουν δώσει ακόμα τη θέση τους στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους οργανισμούς. Χθες (09/07) ο δρ Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι η δική του θέση είναι ότι σε κάποια γήπεδα θα πρέπει να επιτρέπεται το 30% και σε κάποια άλλα το 15%.

Στο μεταξύ, ο Απόλλωνας, όπως πληροφορείται το «Γ», είναι μία από τις ομάδες που τάσσονται υπέρ στη μη μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών για τα ντέρμπι. Όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά για να έχουν τη δυνατότητα οι ομάδες που παίζουν στην έδρα στις να έχουν περισσότερους οπαδούς.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την ΚΟΠ και στις διοικήσεις των μεγάλων ομάδων όταν θα εκδοθεί διάταγμα από το Υπουργείο Υγείας για το ποσοστό του κόσμου που θα μπορεί να βρίσκεται στις κερκίδες.