Η συγγνώμη της Euroleague στον διαιτητή που αποκλείστηκε επειδή δεν ξυρίζεται

Η Euroleague απολογήθηκε για το περιστατικό με τον Γερμανό διαιτητή Μπέντζαμιν Μπαρθ και το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση του να ξυρίσει τα γένια του, ζητώντας συγγνώμη.

Ο Γερμανός διαιτητής Μπέντζαμιν Μπαρθ κατήγγειλε πως η άρνησή του να ξυρίσει τα γένια του είχε ως αποτέλεσμα να μην οριστεί ξανά σε αγώνες της EuroLeague.

H διοργανώτρια αρχή πήρε θέση μέσω της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα «basketnews», ζητώντας συγγνώμη.

«Οι άτυπες απαιτήσεις γύρω από τις τρίχες του προσώπου και άλλα ορατά στοιχεία του σώματος αποτελούν συνήθη πρακτική σε διαφορετικά αθλήματα εδώ και πολλά χρόνια. Όμως αυτές οι απαιτήσεις είναι ξεκάθαρα ξεπερασμένες και δεν ανταποκρίνονται στις αξίες που πρεσβεύει η Euroleague Basketball. Λάθος ήταν η σύσταση που έγινε ότι ο κύριος Μπαρτ δεν έπρεπε να έχει μούσι και η συγγνώμη που του ζήτησε η Euroleague τον Απρίλιο του 2022 έγινε δεκτή από τον ίδιο».

Ο κ. Μπαρτ ενημερώθηκε ότι η Euroleague Basketball δεν θα εφαρμόσει κανένα άδικο μέτρο στο μέλλον. Οι διακρίσεις οποιουδήποτε είδους λόγω φυσικής εμφάνισης δεν είναι αποδεκτές και δεν μπορούν να περιορίσουν κανένα άτομο από την εργασία σε οποιοδήποτε τομέα, κάτι που συμπεριλαμβάνει τη διαιτησία στο υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε.