Η σημαντική διαφορά του θεάτρου / σινεμά από την κερκίδα…

Επειδή δεν αντέχω να διαβάζω βλακείες, θα απαντήσω πού ακριβώς διαφέρει το σινεμά και το θέατρο από την κερκίδα… Μόνο αυτό θα απαντήσω και μόνο αυτό είναι το θέμα μου. Δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ με το να πηγαίνει ή όχι ο κόσμος γήπεδο. Προφανώς και με λίγο πιο σωστή οργάνωση, θα μπορούσε να γίνει. Όμως και η νοοτροπία μας, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε έστω και ένα περιθώριο στον ίδιο τον κόσμο να το ελέγξει. Είναι φανερό πως κανείς δεν ενεργεί για το σύνολο, αλλά για τον εαυτό του.

Στο θέμας μας, λοιπόν, στο σινεμά πας με τη μάσκα σου, δεν κάθεσαι δίπλα στον άλλον και η κατάσταση είναι λίγο-πολύ ελεγχόμενη. Πόσοι δηλαδή, σε ένα σινεμά ή σε ένα θέατρο, με το… «εσσιέκκιπι» θα παραβιάσουν τους κανόνες; Υπάρχει λόγος; Κανένας! Το ίδιο έργο θα δεις, ήσυχα και όμορφα, όπου και αν κάθεσαι. Και δεν θα είσαι και 15 θέσεις μακριά από τον καλό ή την καλή σου, αλλά το πολύ δύο. Και θα φορείτε και τη μάσκα σας.

Στην κερκίδα, ο κόσμος όλο αυτό το διάστημα πήγαινε καταρχήν χωρίς μάσκα. Ναι, θα μου πείτε, είναι εξωτερικός χώρος. Και τώρα, πείτε μου με το χέρι στην καρδιά και με ειλικρίνεια, πόσοι από αυτούς, κάθε φορά που θα μπει ένα σημαντικό γκολ, δεν θα πανηγυρίσουν μαζί ο ένας μέσα στα μούτρα του άλλου, δεν θα αγκαλιαστούν, δεν θα φιληθούν κάποιοι κιόλας;

Και τώρα, έχοντας αυτή την εικόνα στο μυαλό, καταλαβαίνετε τη διαφορά της εικόνας μέσα σε ένα θέατρο και της δικής τους πιθανής συμπεριφοράς εάν το έργο, για παράδειγμα, έχει ωραίο τέλος; Θα σηκωθεί κανένας να αρχίσει να πανηγυρίζει και να τρέχει μέσα στο θέατρο;

Στο τέλος της ημέρας, κακώς συγκρίνουν, όσοι το κάνουν, ανόμοια πράγματα. Το κάθε πράγμα έχει τη λογική του. Μην τρελαθούμε.

Προηγούμενο άρθροΤα πρωταθλήματα ΚΟΠ των μικρών ηλικιών που αναβάλλονται
Επόμενο άρθροΑποκαλύψεις στο «Derby»: Το συμβόλαιο, η ρήτρα και οι αποζημιώσεις του Ουζουνίδη
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Δεν ονειρεύτηκε ποτέ πως όταν μεγαλώσει θα γινόταν αστροναύτης, υπερήρωας ή... έστω επαγγελματίας αθλητής. Ονειρεύτηκε όμως ότι θα υπηρετούσε τον αθλητισμό και ότι θα έκανε το χόμπι του επάγγελμα. Σπούδασε με ακαδημαϊκή υποτροφία στο Louisville (Kentucky) των ΗΠΑ και αποφοίτησε με B.Sc. από το School of Communications Studies του Spalding University και minor in Business Studies. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, το 2003, εντάχθηκε σχεδόν άμεσα στην αθλητική ομάδα του «Πολίτη», μέλος της οποίας αποτελεί μέχρι σήμερα. Έχει επίσης εμπειρία στην τηλεόραση με μεταδόσεις αγώνων καλαθόσφαιρας και διεθνούς ποδοσφαίρου, επίσης από το 2003 μέχρι σήμερα (LTV, Cytavision), αλλά και στο ραδιόφωνο του Πολίτη (107,6) με αθλητικές εκπομπές. Δηλώνει αντικειμενικός, όμως αυτό δεν... ισχύει 100% αν μιλάμε για Man Utd, ΟΦΗ και Indiana Pacers! Σας προειδοποιήσαμε!