Η πρώτη έξοδος είναι… πρόκληση

Ο Απόλλωνας ταξιδεύει εκτός Λεμεσού και επιζητά το διπλό στο ΓΣΠ για πολλούς λόγους

Στην πρώτη του… έξοδο εκτός Τσιρείου, ο Απόλλωνας θα αναμετρηθεί με την περσινή πρωταθλήτρια Ομόνοια και θέλει να αποδείξει πως η βαριά ήττα από την ΑΕΚ ήταν απλώς μία κακή παρένθεση. Πάντως, στατιστικά μετρά δύο διπλά φέτος κόντρα σε Άρη και ΑΕΛ και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει φύγει από το Τσίρειο.

Είναι κι οι δυο ομάδες πληγωμένες από τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, όμως στην ομάδα της Λευκωσίας καίγονται πολύ περισσότερο για επιστροφή στις νίκες και αυτό επειδή έχουν μαζέψει μόλις τέσσερις βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια. Ο Απόλλωνας από την πλευρά του θα κυνηγήσει τη νίκη αλλά δεν θα χαλαστεί ούτε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Αν πετύχει το διπλό μέσα στο ΓΣΠ, θα αφήσει 11 βαθμούς μακριά του την Ομόνοια, γεγονός που θα έχει τη δική του σημασία στην πορεία του πρωταθλήματος.

Χωρίς τρεις στο ΓΣΠ

Τρία ονόματα περιλαμβάνει το απουσιολόγιο του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Αυτά των τραυματιών Σάσα Μάρκοβιτς, Ντζουμ και Φάνου Κατελάρη. Είναι η μοναδική φορά, από τότε που άρχισε ο μαραθώνιος, που δεν μπορεί να γίνει σίγουρη πρόβλεψη για την ενδεκάδα του Γερμανού τεχνικού.

Για τη θέση κάτω από τα δοκάρια έχει σαφές προβάδισμα ο Γιοβάνοβιτς έναντι του Δημητρίου. Οι Μαυρίας και Αλεσαμί θα κινούνται στα αμυντικά άκρα, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα. Ο αρχηγός Ρομπέρζ θα είναι ο ένας στόπερ, ενώ για την άλλη θέση επικρατέστερος είναι ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς. Είναι πολλές οι πιθανότητες να δοθεί φανέλα βασικού στον Χάμπο Κυριάκου. Δίπλα από τον Κύπριο χαφ θα είναι ο Ισραέλ Κολ.

Σίγουροι για ενδεκάδα είναι οι Ζραντί, Ίλιεφ και Πίττας. «Παίζεται» η δεύτερη θέση του επιθετικού, μεταξύ των Γιάνγκα και Νταμπό. Υπάρχει και ένα σενάριο να ξεκινήσει ως ακραίος στην τετράδα της μεσαίας γραμμής ο Αλμπάνης και να είναι στη δυάδα της επίθεσης ο Ζράντι.

 

Στήριξη από κόσμο

Θα έχει υποστήριξη από μερικές εκατοντάδες φίλους της η Λεμεσιανή ομάδα. Εντούτοις, δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσοι περίπου θα βρεθούν στο νότιο πέταλο του ΓΣΠ και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Είναι οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού αλλά και οι καιρικές συνθήκες.