Η προσβολή, η επιρροή και η εικόνα του κάθε παίκτη…

Ας πάρουν στα σοβαρά οι ποδοσφαιριστές τα όσα λέει ο αθλητικός δικαστής στο σκεπτικό της απόφασής του για την ποινή του Λούκας Σόουζα. Η τιμωρία είναι σημαντική και επιβαλλόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις και ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης έπραξε το αυτονόητο. Ωστόσο, σημαντικές είναι και οι αναφορές του με αφορμή την άσεμνη χειρονομία του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ προς τους φιλάθλους της ΑΕΛ.

Είναι ένα μήνυμα προς τους παίκτες, μερικοί εκ των οποίων κάποιες φορές κυριαρχούνται από το συναίσθημα του θυμού και ξεφεύγουν από τους κανόνες της σωστής συμπεριφοράς. Οι ποδοσφαιριστές, ως δημόσια πρόσωπα και άτομα που ασκούν επιρροή στους νέους και όχι μόνο, πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και να αποτελούν πρότυπα. Επιπλέον, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τον αντίκτυπο που έχει η κάθε τους πράξη, αφού, όπως τονίζει και στην απόφασά του ο αθλητικός δικαστής, «τέτοιου είδους ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων στα στάδια», ενώ την ίδια ώρα τονίζει ότι η άσεμνη ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή αποτελεί απαράδεχτη συμπεριφορά, «η οποία προσβάλλει το ίδιο το άθλημα του ποδοσφαίρου».

Σε έναν αγώνα, λοιπόν, θα υπάρξουν στιγμές έντασης, όμως είναι εκείνη την κρίσιμη ώρα που καλούνται οι πρωταγωνιστές να διαχειριστούν τον θυμό τους και να μην παρεκτραπούν. Το σημαντικό δεν είναι μόνο να κερδίσεις την εκτίμηση και τον σεβασμό των οπαδών της ίδιας σου της ομάδας, αλλά και του συνόλου των φιλάθλων μιας χώρας. Αυτό πρέπει να αποτελεί έναν από τους στόχους του κάθε παίκτη στη διαδρομή του ως επαγγελματίας.

Γενικότερα, οι ενέργειές τους, το πώς συμπεριφέρονται μέσα και έξω από το γήπεδο, το περιεχόμενο των τοποθετήσεών τους, το πώς ακόμη διαχειρίζονται τα social media, δημιουργούν την εικόνα τους και κατ’ επέκταση επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Ο καθένας λοιπόν δημιουργεί την εικόνα του και διαλέγει, αν θέλει να έχει θετική ή αρνητική επίδραση προς την κοινωνία…

Προηγούμενο άρθροPremier League-12η αγωνιστική: Λίβερπουλ-Άρσεναλ και… ντεμπούτο για δύο
Επόμενο άρθροMatch Day με πρωταγωνιστή Αραγιούρι…
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!