Η προετοιμασία, οι μεταγραφές και στο… βάθος Μοϊσόφ και Τολμές

Μία εβδομάδα προετοιμασία ολοκλήρωσε η AEΚ, η οποία ξεκίνησε προπονήσεις στις 6 Ιουλίου. Οι κιτρινοπράσινοι γυμνάστηκαν χθες (12/07) το πρωί και σήμερα Κυριακή έχουν ρεπό. Από αύριο οι ρυθμοί εκγύμνασης θα ανέβουν.

Κάποιες μέρες της εβδομάδας οι προπονήσεις θα είναι διπλές, πρωί και απόγευμα, ενώ το Σάββατο 18 του μήνα (19:00) η ομάδα θα δώσει το πρώτο της φιλικό τεστ με αντίπαλο την Ομόνοια Αραδίππου στο «ΑΕΚ Αρένα». Το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί, ωστόσο, να χαρακτηριστεί ως «αποκαλυπτήρια» της νέας ΑΕΚ που θέλει να κτίσει ο Νταβίντ Κανέδα ενόψει της νέας χρονιάς, και τούτο διότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα.

Ούτε καν το 50% του προγραμματισμού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου, το τεστ με τα «Περιστέρια» θα είναι ουσιαστικά…ένα «ξεμούδιασμα» για τους Λαρνακείς, αφού από τη μεθεπόμενη Τρίτη (21/7) η αποστολή θα ταξιδέψει στην Κακοπετριά για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Τη δεδομένη στιγμή το φιλικό με την Ομόνοιας Αρ. θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, εκτός κι αν διαφοροποιηθεί η κατάσταση σε σχέση με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Μοϊσόφ – Τολμές

Αυτό που αναμένεται να διαφανεί μέσα από την προετοιμασία που θα γίνει στην Κακοπετριά και από τα φιλικά παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί στα ορεινά, πρωτίστως, είναι η ετοιμότητα των Μοϊσόφ και Τολμές, δύο ποδοσφαιριστών οι οποίοι προέρχονται από μεγάλη αποχή, καθότι πέρσι ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τραυματισμούς.

Περαιτέρω, μέσα από τα φιλικά που θα διεξαχθούν στα ορεινά θέρετρα, αναμένεται να εξαχθούν και κάποια συμπεράσματα όσον αφορά το μέλλον των Γκολομπάρτ και Πλάνας στην ομάδα, κατά πόσο, δηλαδή, υπολογίζονται από τον Κανέδα, οπόταν σε μια τέτοια περίπτωση λογικά θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Στα ορεινά, κατά τη διάρκεια της παραμονής της ΑΕΚ στην Κακοπετριά, θα διεξαχθούν τρία φιλικά παιχνίδια, στις 22/7 με τη Δόξα, στις 25/7 με την Ανόρθωση και στις 29/7 με την Καρμιώτισσα. Υπάρχει ενδεχόμενο το φιλικό με τον Απόλλωνα, που αρχικά ήταν ορισμένο την 1η Αυγούστου, να διεξαχθεί τελικά στις 2 Αυγούστου, με την επιστροφή της ΑΕΚ στη βάση της.

Επίσης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας με τη Νέα Σαλαμίνα που είναι προγραμματισμένος στις 11 Αυγούστου στο «Αμμόχωστος» και την ίδια μέρα η ΑΕΚ να αναμετρηθεί φιλικά με άλλον αντίπαλο, καθότι με τη Σαλαμίνα θα κοντραριστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.