Η πορεία της ΑΕΚ που… δεν μιλάει ανοικτά για πρωτάθλημα

Kέρδισε εκτός έδρας Απόλλωνα, Ομόνοια και Ανόρθωση, φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά ακόμη στην ΑΕΚ δεν μιλάνε ανοικτά για διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Όπως τόνισε και στις δηλώσεις του, στον ΣΠΟΡ FM, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι.

Για τη νίκη: «Στηρίχθηκε στην πάρα πολύ καλή εικόνα που παρουσιάσαμε σαν σύνολο. Μπήκαμε με τον τρόπο που έπρεπε στο γήπεδο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δυο ξεκάθαρες φάσεις πριν πετύχουμε το τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο επίσης μπήκαμε πολύ καλά. Μας ικανοποιεί πολύ η νίκη, το γεγονός πως περάσαμε νικηφόρα από εκτός έδρας ντέρμπι, αλλά και η παρουσία του κόσμου».

Για το γεγονός πως η ομάδα δεν μιλά ανοιχτά για πρωτάθλημα: «Το εξηγήσαμε ξανά. Εμείς πορευόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο απ’ την αρχή της σεζόν και έτσι συνεχίζουμε. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και βήμα προς βήμα. Σίγουρα αντιλαμβανόμαστε την ευφορία του κόσμου και είναι λογικό. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και χρειαζόμαστε σκληρή δουλειά. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε μια νέα ομάδα, με 19 μεταγραφές. Βγάζουμε την ποιότητα στα παιχνίδια αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια».

Για τον Τρισκόφσκι: «Είναι το 8 σερί που σκοράρει. Είχε πετύχει πέρσι κόντρα στην Ανόρθωση το πρώτο του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γερός και δυνατός. Και ο Ματ σκόραρε και είναι σημαντικό. Όμως πρέπει να σταθούμε στη συνολική δουλειά της ομάδας. Δεν υστέρησε κανείς. Αυτό που μας βοήθησε πολύ είναι πως βρίσκουμε λύσεις ακόμη και όταν έχουμε πολλά προβλήματα».

Για το γεγονός πως είναι το 3ο ντέρμπι που κέρδισε η ομάδα και τι σημαίνει αυτό: «Αυτό που μετρά πρώτα απ’ όλα είναι οι τρεις βαθμοί. Ξεπεράσαμε μια απ’ τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Το είπαμε και πριν το παιχνίδι πως αυτά τα παιχνίδια δίνουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Την ίδια όμως στιγμή πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να δουλέψουμε σωστά ώστε να προσθέσουμε ακόμη τρεις βαθμούς στο ενεργητικό μας την Κυριακή».

Για τα αγωνιστικά: «Μόνο ο Ρούμπεν ήταν εκτός και στο επόμενο πρέπει να διαλέξουμε αν θα απουσιάσει ο Ραφαήλ Μάμας που συμπλήρωσε κάρτες».