Η πανδημία έπληξε (και) το παιδικό όνειρο του Κώστα Λαΐφη…

Το ομολογώ! Ανέμενα μέχρι τις 23:59 το βράδυ της Δευτέρας για να διαβάσω τα χαρμόσυνα. Ότι ο Κώστας Λαΐφης είναι ποδοσφαιριστής της ιστορικής Σαμπντόρια και ντύνεται στα «μπλουκερτσιάτι» με κάθε επισημότητα.

Δυστυχώς, αυτό που άξιζε και κέρδισε μέσω της αμίμητής του συνέπειας πέραν πάσης αμφιβολίας ο Κύπριος στόπερ, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από αυτό το κακόγουστο αστείο που μας συμβαίνει, την πανδημία, αναχαίτισαν τις όποιες προσπάθειες λάμβαναν χώρα για να πάρει μεταγραφή σε ένα πρωτάθλημα που αποτελεί παιδικό όνειρο για κάθε κεντρικό μπακ.

Κανείς δεν προχώρησε στο μεγάλο άνοιγμα. Ακόμα και οι ομάδες του πιο επιφανούς πρωταθλήματος στον κόσμο, της Premier League, επηρεάστηκαν έντονα από την οικονομική εσωστρέφεια που έφερε η Covid-19. Αυτό τι σχέση έχει με τη μεταγραφή Λαΐφη;

Φούλαμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Σαμπντόρια για την απόκτηση του Ομάρ Κόλεϊ, έτσι οι Γενοβέζοι δεν κινήθηκαν για να κλείσουν το κενό του. Τα 13 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησε η ομάδα του φιλόδοξου αφεντικού Μάσιμο Φερέρο στάθηκαν τροχοπέδη στη μετακίνηση του Γκαμπονέζου. Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε πως μιλάμε για δύο ομάδες που με αυτό το ποσό θα αγόραζαν δύο (όχι έναν) καλύτερους ποιοτικά αμυντικούς από αυτούς που διαθέτουν (Λε Μαρσάντ και Ριμ για Φούλαμ, Κονσά και Μινγκς για Σέφιλντ).

Ο Κόλει δεν ήταν τυχαίος στόχος για τους αγγλικούς συλλόγους, καθώς πρώτη επέδειξε ενδιαφέρον η Λίβερπουλ του Κλοπ, αποσύροντάς το στη συνέχεια. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ζημιωμένος της ιστορίας ήταν ο Λαΐφης, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής του νικηφόρου αγώνα απέναντι στην πρωτοπόρα Σαρλερουά προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Σαμπντόρια αντί πέντε εκατομμυρίων, γευόμενος εν τέλει την απογοήτευση από την ανεπιτυχή έκβαση του σίριαλ.

Παρότι η Φούλαμ ανέβασε την προσφορά κοντά στα δέκα εκατομμύρια, ο Φερέρο ήταν ανένδοτος και τίποτα δεν άλλαξε. Υπό άλλες συνθήκες όλα θα έπαιρναν τον δρόμο τους, καθώς οι αγγλικοί σύλλογοι ακόμα και στην Τσάμπιονσιπ έκαναν, στο πλαίσιο… ρουτίνας, μεταγραφές πέραν των 15 εκατομμυρίων ευρώ!

Παράλληλα, κάνοντας μια βόλτα στα social media των οργανωμένων συνόλων της Σταντάρ, συνειδητοποιείς ότι τα πέντε εκατομμύρια δεν ικανοποιούσαν ούτε τους οπαδούς της, οι οποίοι συνοπτικά έστελναν το μήνυμα πως δεν πουλάς τον κορυφαίο αμυντικό σου για λιγότερο από οκτώ εκατομμύρια. Βέβαια, τι μπορείς να τους πεις όταν πέρσι πώλησαν τον κορυφαίο τους μέσο για 12,5 εκατομμύρια. Αναφέρομαι στη μεταγραφή του Ράζβαν Μάριν στον Άγιαξ. Ο ιός ουσιαστικά «χάλασε» την αγορά. Τα ποσά έπεσαν και οι ομάδες δύσκολα παραχωρούν ή αγοράζουν, με τους δανεισμούς να κυριαρχούν.