Η Πάφος απειλεί σοβαρά να αφήσει δεύτερο «μεγάλο» εκτός εξάδας!

Το να μείνει κάποια από τις μεγάλες ομάδες μας εκτός εξάδας, δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Αντιθέτως, στα οκτώ χρόνια (από το 2013/14) που τα πλέι οφ διεξάγονται με δύο γκρουπ των έξι, μόλις τρεις φορές (2016/17, 2017/18, 2019/20) ο πρώτος όμιλος είχε όλες τις ομάδες του Big-6 (έμεινε δις εκτός η ΑΕΛ και από μία φορά ΑΕΚ, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ).

Είναι πλέον αρκετά ορατό, ωστόσο, το ενδεχόμενο το φετινό πρωτάθλημα να είναι το πρώτο στο οποίο δύο από τους «μεγάλους» δεν θα προλάβουν το… τρένο της εξάδας και δεν θα διεκδικήσουν καν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Κι η αιτία ακούει στο όνομα… Πάφος.

Ήδη, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως μία ομάδα του Big-6 θα παίξει στο δεύτερο γκρουπ, καθώς μαζί με Απόλλωνα και ΑΕΚ, βέβαιη παρουσία στο πρώτο φαίνεται πως έχει και ο Άρης. Με την ποιότητα και την εικόνα που βγάζει, τους 27 βαθμούς του και το +10 από την έβδομη θέση (έστω και με αγώνα περισσότερο), με οκτώ αγωνιστικές να εκκρεμούν μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης, θα πρέπει να… γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να βγει εκτός. Θα ήταν διαφορετικά αν τον κυνηγούσε μία ομάδα, όμως από τη στιγμή που πρέπει να τον ξεπεράσουν τέσσερις (κι έχει σημαντική διαφορά από όλες), το σενάριο δεν είναι τόσο ρεαλιστικό.

Το ερώτημα τις τελευταίες εβδομάδες ήταν αν είτε η Πάφος, είτε ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να αφήσουν και δεύτερη μεγάλη ομάδα εκτός εξάδας και οι γαλάζιοι… απάντησαν καταφατικά. Μετά την ηχηρή νίκη στο «ΑΕΚ Αρένα», η παφιακή ομάδα ανέβηκε τέταρτη, έφτασε τους 21 βαθμούς και κοιτάει αφ’ υψηλού τους άλλους τέσσερις μεγάλους, δείχνοντας πως μπορεί να τους απειλήσει πολύ σοβαρά.

Ακόμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί η Πάφος, καθώς αφενός οι διαφορές δεν είναι μεγάλες (+2 από Ανόρθωση, +4 από Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, +5 από Ολυμπιακό και +6 από ΑΕΛ), ενώ αφετέρου οι διώκτες της (εκτός τους μαυροπράσινους) έχουν αγώνα λιγότερο (δύο η Ομόνοια). Ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητο πως μετά τη νίκη της επί της ΑΕΚ και τα νέα βαθμολογικά δεδομένα που δημιούργησε, ενέτεινε… το άγχος σε Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, που μέχρι τώρα γνώριζαν πως θα έπρεπε να ξεπεράσουν μία άλλη μεγάλη ομάδα για να μπουν στην εξάδα αλλά τώρα αντιλαμβάνονται πως είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να ξεπεράσουν και δεύτερη.

1. Απόλλων 29
2. ΑΕΚ 28
3. Άρης 27
4. Πάφος 21
5. Ανόρθωση 19 (13αγ.)
6. Ομόνοια 17 (12αγ.)
7. ΑΠΟΕΛ 17 (13αγ.)
8. Ολυμπιακός 16
9. ΑΕΛ 15 (13αγ.)
10. Δόξα 14
11. ΠΑΕΕΚ 12 (13αγ.)
12. Εθνικός 8