Η ώρα του Κύπριου καλαθοσφαιριστή

Θυμάμαι, από το 2003 που έκανα τις μεταδόσεις του μπάσκετ, πως οι Κύπριοι παίκτες το είχαν παράπονο ότι τα σωματεία δεν έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία να τους αξιολογήσουν σωστά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλες τους οι προσπάθειες στις προπονήσεις να καταλήγουν στον… κάλαθο των αχρήστων. Οι ξένοι κάθε χρόνο έφταναν στην Κύπρο με τα… καραβάνια και υπήρχαν ομάδες όπου οι εννέα – δέκα παίκτες που αγωνίζονταν ήταν ξένοι και κοινοτικοί. Τώρα, κάτι πάει να αλλάξει.

Για το 2020-21 πάρθηκε η απόφαση για μάξιμουμ τρεις ξένους. Είναι μεν μια μικρή «δικαίωση» για τους Κύπριους. Όμως, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα είναι που πρέπει οι μηχανές τους… να αρχίσουν να δουλεύουν στο φουλ.

Προηγούμενο άρθροΤου δίνουν χρόνο…
Επόμενο άρθροΑλέφαντος: Με την σημαία του Ολυμπιακού το τελευταίο «αντίο»
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Δεν ονειρεύτηκε ποτέ πως όταν μεγαλώσει θα γινόταν αστροναύτης, υπερήρωας ή... έστω επαγγελματίας αθλητής. Ονειρεύτηκε όμως ότι θα υπηρετούσε τον αθλητισμό και ότι θα έκανε το χόμπι του επάγγελμα. Σπούδασε με ακαδημαϊκή υποτροφία στο Louisville (Kentucky) των ΗΠΑ και αποφοίτησε με B.Sc. από το School of Communications Studies του Spalding University και minor in Business Studies. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, το 2003, εντάχθηκε σχεδόν άμεσα στην αθλητική ομάδα του «Πολίτη», μέλος της οποίας αποτελεί μέχρι σήμερα. Έχει επίσης εμπειρία στην τηλεόραση με μεταδόσεις αγώνων καλαθόσφαιρας και διεθνούς ποδοσφαίρου, επίσης από το 2003 μέχρι σήμερα (LTV, Cytavision), αλλά και στο ραδιόφωνο του Πολίτη (107,6) με αθλητικές εκπομπές. Δηλώνει αντικειμενικός, όμως αυτό δεν... ισχύει 100% αν μιλάμε για Man Utd, ΟΦΗ και Indiana Pacers! Σας προειδοποιήσαμε!