Η ώρα των επόμενων, ψάχνει ηγέτη χωρίς περιθώριο λάθους

«Έκλεισε» η τριάδα τερματοφυλάκων της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν με την απόκτηση και του 22χρονου (15/9/98) τερματοφύλακα Ανδρέα Παρασκευά από τη Δόξα Κατωκοπιάς. Ο 37χρονος Ισπανός πορτιέρο Ρουμπέν Μαρτίνεθ θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας των κιτρινοπράσινων, ενώ πίσω απ’ αυτόν θα είναι οι Ιωακείμ Τούμπας και Ανδρέας Παρασκευά.

Έτσι, μετά τις θέσεις στα δύο άκρα της άμυνας, Φερνάντες και Τάντι (και τον Τρουγιόλς ως «τζόκερ) από δεξιά, Γκαρσία και Εγγλέζου από αριστερά, οριστικοποιήθηκαν και οι θέσεις για τη νευραλγική θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Πλέον, σειρά παίρνει η θωράκιση της ομάδας στο κέντρο της άμυνας, στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση.

Για την ενίσχυση της οπισθοφυλακής φαίνεται πως τα τυπικά απομένουν για την ένταξη του Κύπρου Χριστοφόρου στην ΑΕΚ. Ο Ρόκα έχει ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του 28χρονου στόπερ, ο οποίος περιμένει να μείνει και τυπικά ελεύθερος από τη Νέα Σαλαμίνα, ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Λαρνακείς. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως δεξί μπακ.

Σίγουρα ο Κ. Χριστοφόρου δεν θα είναι η μοναδική κίνηση που θα γίνει για ενίσχυση της άμυνας. Ο Ρόκα συνεχίζει το ψάξιμο για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Ο τεχνικός διευθυντής των κιτρινοπράσινων έχει στο πλάνο του την απόκτηση ενός ξένου ή κοινοτικού στόπερ, αν είναι δυνατόν αριστεροπόδαρου, καθότι όσοι κεντρικοί αμυντικοί υπάρχουν στο υφιστάμενο ρόστερ είναι δεξιοπόδαροι (Γκονζάλεθ, Τρουγιόλς).

Στην ΑΕΚ εκτιμούν ότι η απόκτηση ενός στόπερ-ηγέτη θεωρείται από τις πλέον καθοριστικές κινήσεις κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και θα καθορίσει, σε μεγάλο βαθμό, τις προοπτικές που θα έχει η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο για διάκριση.

Άκρως καθοριστικές εκτιμάται ότι θα είναι οι κινήσεις που θα κάνει ο Ρόκα και για ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, του πλέον νευραλγικού χώρου σε μια ποδοσφαιρική ομάδα (πες μου τι χαφ έχεις, να σου πω τι ομάδα είσαι).

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που οι προσθήκες στις πιο πάνω θέσεις ενδεχομένως να καθυστερήσουν περαιτέρω, αφού ο τεχνικός διευθυντής θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος για τις επιλογές του. Τα λάθη ειδικά στις συγκεκριμένες θέσεις «απαγορεύονται».