Η Ομόνοια του 1962/63 που εδραίωσε υποδομές και πρακτικές

Στην ομάδα της σεζόν 1962/63 που όπως αναφέρεται είχε κύριο χαρακτηριστικό την επιμονή στην εδραίωση υποδομών και πρακτικών αναφέρεται η Ομόνοια, στο πλαίσιο της ενότητας «Φωτογραφικό Άλμπουμ».

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρονται…

Η Ομόνοια του 1962-63. Όρθιοι από αριστερά: Ν. Φελέκκης, Α. Ασσιώτης, Τ. Αντωνίου (αρχηγός), Αντωνής, Ελευθεριάδης, Κ. Παναγιώτου, Έσσο, Τουράι (προπονητής). Καθήμενοι: Κακουλλής, Αντωνάκης, Κ. Χριστοφόρου, Πάκκος, Ν. Τσιαλής.

Χαρακτηριστικό της σεζόν ήταν η επιμονή που επεδείκνυε η Ομόνοια για εδραίωση υποδομών και πρακτικών που μπορεί άμεσα να μην έφερναν τα επιθυμητά αποτελέσματα όμως μακροπρόθεσμα θα οδηγούσαν σε επιτυχίες, όπως για παράδειγμα η δεύτερη συνεχής χρονιά κατά την οποία πραγματοποιούσε προετοιμασία στο εξωτερικό (Ρουμανία), αλλά και η προσπάθεια να ακολουθηθούν τακτικές και μεθόδους που χρησιμοποιούνταν σε ομάδες πιο προηγμένων πρωταθλημάτων.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο υπήρχε η σιγουριά ότι η ομάδα πορευόταν στο σωστό δρόμο που θα την έκανε τα επόμενα χρόνια κυρίαρχη στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Νίκος Ελευθεριάδης και ακολούθησαν οι Κώστας Παναγιώτου και Αντωνής Κυριάκου, ενώ πρώτοι σκόρερ αναδείχθηκαν οι Πάκκος και Κ. Χριστοφόρου.