«Η Ομόνοια ήδη έγραψε ιστορία – Καλά κάνουμε να προσαρμοστούμε στον κόσμο του Μπεργκ»

Οι δηλώσεις του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας στο «Derby» για την πρόκληση απέναντι στον Ολυμπιακό και τη δυναμική των πρασίνων

Η Ομόνοια ήδη έγραψε ιστορία με την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όμως δεν μπορεί να αφήσει τις πιθανότητές της για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό επεσήμανε ο Άθως Χρυσάνθου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των πρασίνων, μιλώντας στην εκπομπή «Derby» του ΠΟΛΙΤΗ 107.6 με τους Πανίκο Χατζηλιασή και Ανδρέα Κάντηλο.

Για την επιτυχία της Ομόνοιας: «Ήταν καιρός νομίζω. Οι συνθήκες ωρίμασαν και εντός της Ομόνοιας και η φυσιολογική εξέλιξη ήταν η είσοδος της Ομόνοιας, πρώτα στου Γιουρόπα Λιγκ και απόψε να δώσει την πρώτη μάχη από τις δύο για είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Μπεργκ είναι… φαινόμενο: «Είναι αλήθεια. Ο άνθρωπος ζει στο δικό του ποδοσφαιρικό κόσμο. Καλά κάνουμε να προσαρμοστούμε και εμείς σαν φίλαθλοι, σαν Κύπριοι γενικά σ’ αυτό τον κόσμο, τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Αυτός βλέπει καθαρά ποδοσφαιρικά το κάθετι, το ρόστερ του. Έδειξε δεν τον ενοχλεί ούτε η εθνικότητα, ούτε τίποτα. Είναι προσηλωμένος στο παιχνίδι του, στο στόχο του».

Αυτή την υπομονή την πέρασε και στον κόσμο: «Είναι κάτι το οποίο επεσήμανε και ο ίδιος και για εμένα ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι των δηλώσεων του μετά το παιχνίδι. Εκτός τα εύσημα για τα παιδιά για την προσπάθεια και σχεδόν σ’ όλα τα παιδιά, αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός ότι ο κόσμος βοήθησε την ομάδα ακόμη κι όταν δεν είχε την κατοχή, δεν είχε τον πρώτο λόγο».

Γράφει ιστορία στο «Γ. Καραϊσκάκη»: «Είναι γεγονός ότι η ιστορία γράφτηκε από την περασμένη εβδομάδα με την είσοδο της Ομόνοιας στους ομίλους. Θεωρώ ότι και οι στόχοι για τη φετινή ευρωπαϊκή χρονιά εκπληρώθηκαν και με το περισσότερο. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να παραγνωρίζει όσες πιθανότητες έχεις για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Aν είναι θετικό που η ρεβάνς είναι στο ΓΣΠ: «Οι διπλοί αγώνες, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, είναι καλύτερα το δεύτερο να είναι στην έδρα σου. Αν ήταν και με κόσμο θα μιλούσαμε για κάτι καλύτερο, αλλά ακόμη και τώρα στην έδρα σου έχεις την ευκαιρία να κάνεις την υπέρβαση».

Για τα χρήματα που θα πάρει: «Είναι πολύ σημαντικά, αλλά δεν είναι μόνο το χρήμα που έρχεται στην ομάδα. Είναι τα πάντα. Ανοίγουν πόρτες. Ποδοσφαιριστές που μπορεί να ήταν στο στόχαστρο της Ομόνοιας και δεν ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στο ρόστερ, από τη στιγμή που λαμβάνει μέρος σε ομίλους, σε βλέπουν διαφορετικά. Είσαι πιο ελκυστικός προορισμός. Όταν υπάρχει και το χρήμα, το κάνει ακόμη πιο εύκολο».

Για τον Ολυμπιακό: «Είναι εξαιρετική ομάδα. Ειδικά ο περσινός ευρωπαϊκός Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός. Σίγουρα η επιστροφή του τερματοφύλακα (σ.σ. Σα) παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Το επίπεδό του είναι πολύ ψηλό, είναι σημαντική προσθήκη».