Η νέα σημαία της ΑΕΚ

Ο νέος ηγέτης στην άμυνα της ΑΕΚ θέλει να γίνει ο Μιγκέλ Γκονζάλεθ. Μετά τη φυγή των Άντερ Μουρίγιο και Νταβίντ Καταλά, οι οποίοι κρέμασαν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια, είναι γεγονός ότι η ομάδα της Λάρνακας ψάχνει τον νέο ηγέτη της στα μετόπισθεν, τον παίκτη που με την εμπειρία και την προσωπικότητά του θα μπορέσει να εμπνεύσει και να εμψυχώσει ολόκληρη την ομάδα.

Αυτό, δηλαδή, που έπρατταν τα προηγούμενα χρόνια οι Μουρίγιο και Καταλά. Λόγω του περσινού σοβαρού τραυματισμού του Ντάνιελ Μοϊσόφ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης και τελικά να διαγραφεί από το ρόστερ τον περασμένο Ιανουάριο, ο Γκονζάλεθ έμεινε ουσιαστικά μόνος του, χωρίς στηρίγματα, αν εξαιρέσουμε τον πολυθεσίτη Χουάν Τρουγιόλς, ο οποίος αγωνίζεται όπου τον χρειάζεται η ομάδα.

Ούτε η έλευση του Ρομάν Γκολομπάρτ, τον περασμένο χειμώνα, έφερε τα αποτελέσματα που όλοι ανέμεναν όσον αφορά τη σταθεροποίηση της αμυντικής λειτουργίας. Ο Γκονζάλεθ είναι από τους λίγους παίκτες της ΑΕΚ που ξεχώρισαν την περσινή περίοδο.

Εξελίχθηκε σε νέο ηγέτη στην οπισθοφυλακή των κιτρινοπράσινων, έχοντας μια «γεμάτη» σεζόν με σταθερή απόδοση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, λαμβάνοντας υπόψη και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του 34χρονου (25/9/85) Ισπανού στόπερ, που η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη έσπευσε και ανανέωσε τη συνεργασία της μαζί του μέχρι το καλοκαίρι του 2022, με τον ποδοσφαιριστή να αποδέχεται την πρόταση που του έγινε για μείωση των αποδοχών του. Ως εκ τούτου, για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γκονζάλεθ θα είναι κάτοικος «ΑΕΚ Αρένα», ευελπιστώντας να εξελιχθεί στη νέα σημαία της ΑΕΚ.