Η νέα δομή της Β’ Κατηγορίας και οι υπόλοιπες αποφάσεις

Πέραν από αυτές για το Πρωτάθλημα CYTA, στη σημερινή συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις και για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Αυτό που κυκλοφορεί εδώ και καιρό όσον αφορά τη διεξαγωγή της Β΄ Κατηγορίας είναι πως θα ακολουθηθεί ένα μοντέλο με 20 ομάδες που θα είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους.

Η δομή θα είναι η ίδια με τον περσινό μαραθώνιο, μόνο που τη φετινή χρονιά θα αυξηθούν οι ομάδες (πέρσι συμμετείχαν 16 ομάδες) ώστε, όπως αναφέρουν από τα ενδότερα της ΚΟΠ, να αδικηθούν όσο πιο λίγες ομάδες μιας και τα πρωταθλήματα δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν μετά από απόφαση της ομοσπονδίας για διακοπή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δηλαδή θα διεξαχθούν 18 αγωνιστικές αρχικά και ακολούθως οι ομάδες ανάλογα με την πορεία τους θα χωριστούν σε όμιλο ανόδου (premier) και όμιλο υποβιβασμού (standard).

Αυτό που αλλάζει σύμφωνα με τις πληροφορίες που βγήκαν προς τα έξω είναι πως θα υποβιβαστούν τέσσερις, δύο από κάθε όμιλο (Premier standard) και όχι όλες από τον όμιλο standard.

O λόγος είναι για να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες στον όμιλο premier. Είναι αντιληπτό πως θα μεγαλώσει και η διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και για να προλάβουν να τελειώσουν πριν τον Μάιο θα υπάρχουν μπόλικες εμβόλιμες αγωνιστικές που θα γίνονται μεσοβδόμαδα.

Αν περάσει η πρόταση και δεν υπάρξουν ενστάσεις, τότε από την Γ΄ Κατηγορία θα ανεβούν έξι ομάδες και ο ίδιος αριθμός από την Επίλεκτη Κατηγορία στην Γ΄ Κατηγορία.