Η μοναδική που έκανε το προβάδισμα… συνήθεια

Μπορεί η Ομόνοια να έχει την πρωτιά στη λίστα των ομάδων που έχουν βρεθεί πίσω στο σκορ για το μικρότερο χρονικό διάστημα, όμως στην… αντίστροφη κατηγορία υπερέχει η ΑΕΛ.

Δείτε επίσης: To «σχεδόν ποτέ» της Ομόνοιας που είναι μίλια μακριά από τους άλλους

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ είναι αυτή που στους 27 αγώνες πρωταθλήματος είχε το προβάδισμα για περισσότερο συνολικά χρόνο από κάθε άλλην, έχοντας υπέρ της σκορ για 1.112 λεπτά.

Στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά είναι η Ομόνοια που είχε το προβάδισμα για 1.066’ ενώ τρίτος είναι ο Απόλλωνας με ακριβώς 1.000 λεπτά.

Αξιοσημείωτο για την… πρωτοπόρο σε αυτή την ιδιαίτερη στατιστική κατηγορία ΑΕΛ είναι το γεγονός πως είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που στους αγώνες της είχε το προβάδισμα για συνολικά περισσότερα λεπτά σε σχέση με τον χρόνο στον οποίον τα παιχνίδια της ήταν ισόπαλα.

Στα ενδιαφέροντα του πιο κάτω πίνακα το ότι ο έκτος Ολυμπιακός βρίσκεται στη 12η θέση με μόλις 398’ έχοντας από «κάτω» του μόνο την Ένωση και τον Εθνικό, καθώς και το ότι η ουραγός Καρμιώτισσα βρίσκεται πάνω από τέσσερις ομάδες, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο (τη νίκη επί της Ένωσης) και χάρη στο οποίο έκανε άλμα τριών θέσεων.

H κατάταξη των ομάδων με βάση τον χρόνο που είχαν το προβάδισμα:

  • Δεν υπολογίζονται οι καθυστερήσεις
  • Καρμιώτισσα και Ένωση έχουν αγώνα περισσότερο και συνολικά 2.520′ έναντι 2.430′ των υπολοίπων.