Η μάχη της εξάδας: Πέντε ομάδες σε απόσταση δύο βαθμών – Το πρόγραμμά τους ώς το τέλος

«Εξάδα ερχόμαστε» λένε στον ΑΠΟΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν στην Πάφο σπουδαίας σημασίας διπλό στον πρώτο τους… τελικό κι από εκεί που κινδύνευαν να βρεθούν στο -7 από την έκτη θέση και να τεθούν σχεδόν νοκ-άουτ, μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά τους από αυτήν.

Και ναι μεν ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται να ξεπεράσει τέσσερις ομάδες για να μπει στην εξάδα, όμως από τη μία η βελτίωση που επιδεικνύει κι από την άλλη το γεγονός πως… είναι ο ΑΠΟΕΛ, τον καθιστούν φαβορί, έναντι Δόξας, Πάφου, Νέας Σαλαμίνας και Ολυμπιακού.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι γαλαζοκίτρινοι έχουν εύκολο έργο. Κάθε άλλο, κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό με μια ματιά στο πρόγραμμά τους: ναι μεν έχουν αγώνα λιγότερο (όπως επίσης η Δόξα και ο Ολυμπιακός), όμως έχουν πιθανότατα το δυσκολότερο πρόγραμμα από όλους τους άλλους, αφού στα επτά παιχνίδια τους που εκκρεμούν έχουν να δώσουν τέσσερα ντέρμπι, με δύο από τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια να είναι κόντρα σε συνδιεκδικητές της εξάδας.

Από εκεί και πέρα, δύσκολο πρόγραμμα έχει επίσης και η Δόξα (επίσης παίζει με τέσσερις μεγάλους), η οποία όμως έτσι κι αλλιώς δεν φέρεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Από τους υπόλοιπους, η Πάφος, που ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο την εξάδα και τις τελευταίες εβδομάδες φάνταζε να είναι στα φαβορί, έχει τα λιγότερα παιχνίδια κόντρα σε μεγάλες ομάδες (δύο) όμως αυτό δεν λέει πολλά καθώς απέδειξε ότι τα βρίσκει σκούρα όταν δεν έχει τον ρόλο του αουτσάιντερ.

Δείτε τη βαθμολογία των διεκδικητών της εξάδας και το πρόγραμμα κάθε μίας ομάδας μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

6. ΔΟΞΑ 25 (-1 αγώνα)
7. ΠΑΦΟΣ 24
8. ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 24
9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 24 (-1 αγώνα)
10. ΑΠΟΕΛ 23 (-1 αγώνα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ

ΔΟΞΑ 25 Β. (19 ΑΓ.)

ΑΕΚ (εντός)
ΑΕΛ (εκτός)
Ένωση (εντός)
Ομόνοια (εντός)
Ερμής (εκτός)
Πάφος (εντός)
Ανόρθωση (εκτός)

ΠΑΦΟΣ 24 Β. (20 ΑΓ.)

Καρμιώτισσα (εκτός)
ΑΕΚ (εντός)
ΑΕΛ (εκτός)
Ένωση (εντός)
Δόξα (εκτός)
Ερμής (εντός)

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 24 Β. (20 ΑΓ.)
Απόλλων (εντός)
Εθνικός (εκτός)
Ολυμπιακός (εντός)
Ομόνοια (εκτός)
ΑΠΟΕΛ (εκτός)
Καρμιώτισσα (εντός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 24 Β. (19 ΑΓ.)

Ένωση (εντός, εξ αναβολής)
Εθνικός (εντός)
Ομόνοια (εκτός)
Νέα Σαλαμίνα (εκτός)
ΑΠΟΕΛ (εντός)
Καρμιώτισσα (εκτός)
ΑΕΚ (εντός)

ΑΠΟΕΛ 23 Β. (19 ΑΓ.)

Ανόρθωση (εντός)
Απόλλων (εκτός)
Εθνικός (εντός)
ΑΕΛ (εκτός, εξ αναβολής)
Ολυμπιακός (εκτός)
Νέα Σαλαμίνα (εντός)
Ομόνοια (εκτός)