Η μάχη Ομόνοιας, Απόλλων για τον τίτλο και… το τρανό παράδειγμα ο ΑΠΟΕΛ

Για τη μάχη που δίνουν Απόλλωνας και Ομόνοια για την κατάκτηση του τίτλου μίλησε στον Active ο προπονητής Χρύσης Μιχαήλ.

Αισθάνεσαι ότι σήμερα μπορεί να έχουμε πρωταθλητή; «Αυτό που έχει σημασία ιδιαίτερα για τον Απόλλωνα για να οδηγηθεί σε ένα παιχνίδι τελικό χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη σήμερα. Έχει απουσίες, αν και διαθέτει γεμάτο ρόστερ, πρέπει να δείξει σοβαρότητα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είναι τυχαία στην εξάδα και στον τελικό κυπέλλου».

Υπάρχει κάποιο αδύνατο στοιχείο στον Απόλλων; «Δεν βλέπω κάτι για να χαρακτηρίσω αδύνατο σημείο. Σίγουρα η μεταβατική περίοδος στην αλλαγή προπονητή δεν ήταν καλή, αλλά αυτή που βγάζει τώρα είναι εικόνα ομάδας που έχει τα φόντα να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

Την Ομόνοια τι την κάνει να ξεχωρίζει; «Η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να αντέχει να παίζει με πίεση. Μια ομάδα που δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και τα αποτελέσματά της δεν μπορεί να αντέξει τον πρωταθλητισμό. Αυτό μας το έχει δείξει η Ανόρθωση, για παράδειγμα».

Ναι, αλλά ο ΑΠΟΕΛ είχε εφτά σερί κατακτήσεις έχοντας το ψηλότερο μπάτζετ. Μια φορά στα δέκα χρόνια θα συμβεί να μην το πάρει η ομάδα με το ψηλότερο μπάτζερ. Δεν είναι λίγο παραμύθι αυτό που λέμε ότι τα μπάτζετ δεν κτίζουν ομάδες; «Πρέπει να πάρεις τον παίκτη στην τιμή που αξίζει. Τρανό παράδειγμα ο ΑΠΟΕΛ. Βλέποντας τα οικονομικά δεδομένα αντιλαμβάνεσαι ότι πολλοί παίκτες ήρθαν με μπατζετ που δεν αντικατοπτρίζεται στην εικόνα τους στο γήπεδο. Εγώ θα προτιμούσα σε ομάδα που έχει μισθολόγιο 5.000.000 ευρώ να πιάσω το μάξιμουμ των παικτών μου, παρά να έχω μπάτζετ 13.000.000 ευρώ να κατακτώ το πρωτάθλημα αλλά να έχω απόδοση ομάδας με προϋπολογισμό 4-5 εκατομμυρίων».