Η Λιθουανία μάς άφησε… με το Σαν Μαρίνο, 6+5 χώρες μάς το κάνουν χειρότερο

Χωρίς γκολ για τέταρτο σερί παιχνίδι στον όμιλο -και έκτο διαδοχικό ματς γενικότερα αν συνυπολογίσουμε τα φιλικά του Ιούνη- έμεινε η Κύπρος, μετά τη χθεσινή ήττα από την Κροατία με 3-0 στο «ΑΕΚ Αρένα».

Τα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφει η εθνική μας το τελευταίο διάστημα είναι… μπόλικα και ανάμεσα σε άλλα, είναι και το ότι βρισκόμαστε στην τελευταία θέση από τις 55 χώρες της Ευρώπης σε ότι αφορά τα γκολ που πετύχαμε στην τρέχουσα προκριματική φάση.

Το μόλις ένα γκολ στους επτά αγώνες αποτελεί τη χειρότερη επίδοση, την οποία… μοιραζόμασταν με άλλες δύο χώρες. Το Σαν Μαρίνο και τη Λιθουανία, η οποία, όμως, σκόραρε στον εν εξελίξει αγώνα της με τη Βουλγαρία (προηγήθηκε με 1-0), αφήνοντας τη χώρα μας στον πάτο παρέα με το Σαν Μαρίνο.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη όταν βλέπουμε αρκετές χώρες από τις οποίες θέλουμε να θεωρούμαστε ισχυρότεροι, να έχουν περισσότερα μας γκολ, όπως για παράδειγμα… το Λίχτενσταϊν (2), το Γιβραλτάρ, η Μολδαβία (3), η Ανδόρα, τα Φαρόε (4) και η Μάλτα (6).

Επιπροσθέτως, χώρες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν πάνω-κάτω στα μέτρα μας ή έστω μισό κλικ πιο πάνω (και τις οποίες προσδοκούσαμε να ξεπεράσουμε, ενώ συνέβη το αντίθετο), έχουν σκοράρει πολλά περισσότερα γκολ σε σχέση με την Κύπρο. Πρόκειται για τη Λετονία (7), την Αρμενία, την Εσθονία (8), την Αλβανία (10) και τη Βόρεια Μακεδονία (10).