Η κριτική στον Βασίλη Δημητρίου και το πέναλτι που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ

Τις επίμαχες φάσεις από το ντέρμπι κυπέλλου του ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην Ομόνοια σχολίασε στην ιστοσελίδα μας, gipedo.politis.com.cy, ο πρώην διαιτητής και συνεργάτης της εκπομπής «Derby», Νίκος Σάββα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ο Βασίλης Δημητρίου ήταν πολύ καλός, έκανε ενιαία εφαρμογή κανονισμών και ήταν επιεικής στον πειθαρχικό τομέα.

25’: Η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι μετά από χτύπημα φάουλ του Γκόμεθ η μπάλα χτυπά στο χέρι του Σάντος. Σωστά δεν έχει δοθεί, ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ έχει κλειστό το χέρι του μπροστά από το στήθος του.

51’: Καθαρό το γκολ του ΑΠΟΕΛ.

54’: Γκολ Ομόνοιας. Δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ. Ο σκόρερ καλύπτεται από τον Κλωναρίδη και προηγουμένως ο Λέτσιακς από τον Βινίσιους.

57’: Πέσιμο Κλωναρίδη στην περιοχή της Ομόνοιας. Υπάρχει επαφή μεταξύ του Χούμποτσαν με Κλωναρίδη αλλά όχι για να δοθεί παράβαση.

77’: Ο ΑΠΟΕΛ ζητά πέναλτι. Υπάρχει κάποιο σπρώξιμο από τον Λανγκ στον Γκάρνερ ο οποίος συνεχίζει την φάση και στην συνέχεια ο Λέτσιακς παίρνει καλύτερη θέση από τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ χωρίς να κάνει οποιαδήποτε παράβαση. Το VAR έχει εξετάσει την φάση ιδιαίτερα πιστεύω. Το σπρώξιμο του Λανγκ ο οποίος με την ενέργεια του έχει ρισκάρει γιατί είναι μια οριακή φάση για να δοθεί παράβαση αλλά το VAR θεωρεί ότι δεν είναι ξεκάθαρη φάση για πέναλτι επικροτώντας την απόφαση του διαιτητή.