Η κρίση φέρνει και καλά…

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Αυτό το κορυφαίο ρητό των αρχαίων Ελλήνων ταιριάζει γάντι με την περίπτωση του σημερινού ΑΠΟΕΛ σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση που έγινε σε όλους σχεδόν τους τομείς. Τι καλό όμως μπορεί να φέρει στην ομάδα όλη αυτή η αναστάτωση;

-Το πρώτο καλό είναι ότι, θέλοντας και μη, τερματίζονται οι σπατάλες.

-Το δεύτερο καλό είναι κι αυτό αναγκαστικό, κι έχει να κάνει με τις επιλογές ξένων παικτών και τα συμβόλαιά τους. Από εδώ και πέρα, προτού ένας ξένος περάσει το κατώφλι του Αρχαγγέλου θα περνά από δέκα κόσκινα και με απόλυτα σωστά συμβόλαια.

-Επιτέλους, ο εκάστοτε προπονητής θα πρέπει να κοιτάζει με προσοχή όλους τους νέους παίκτες των ακαδημιών που θεωρούνται ταλέντα και θα τους δίνει την ευκαιρία τουλάχιστον να δοκιμαστούν στην πρώτη ομάδα.

Δείχνουν καλά στοιχεία

Στο 6-1 επί της Καρμιώτισσας, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης χρησιμοποίησε, εκτός του Κατσαντώνη, άλλους τέσσερις νεαρούς Κύπριους παίκτες. Τον Νικόλα Κουτσάκο, τον Σταύρο Γεωργίου, τον Βροντή και τον Τσουτσούκη. Κάτι τέτοιο πάνε χρόνια και χρόνια να συμβεί στον ΑΠΟΕΛ. Κακά τα ψέματα, η συντριπτική πλειοψηφία των προπονητών που πέρασαν από τον Αρχάγγελο είχαν ως μοναδική τους έγνοια πώς θα κερδίζουν τα παιχνίδια και όχι πώς να αναδείξουν νέους παίκτες.

Κατά τ’ άλλα, οι νεαροί που χρησιμοποιήθηκαν προχθές έδειξαν καλά στοιχεία, ιδιαίτερα ο σκόρερ τριών τερμάτων Νικόλας Κούτσακος. Θα πρέπει βέβαια όλοι αυτοί οι μικροί να δουλέψουν σκληρά και το καλοκαίρι και είναι σίγουρο ότι θα πάρουν πολλές ευκαιρίες για να κάνουν καριέρα στον ΑΠΟΕΛ.

Χωρίς εκλογές;

Όσο πλησιάζει η γενική συνέλευση της 1ης Ιουνίου, τόσο πιο πολύ αυξάνονται και οι φήμες ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος, ολοκληρωμένος συνδυασμός για να διεκδικήσει τη διοίκηση της εταιρείας. Αν υπολογίσουμε και το κύμα του κόσμου που αντιτίθεται στην παραμονή Προδρόμου Πετρίδη, τότε δεν αποκλείεται να δούμε στο τέλος κι έκτακτο συμβούλιο μέχρι να βρεθούν οι επόμενοι που είναι διατεθειμένοι να διοικήσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες…