Η κλήρωση των μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός Ιταλία ή Πορτογαλία

Κέφια είχε η κληρωτίδα για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς είναι δεδομένο ότι μία εκ των Ιταλία και Πορτογαλία δεν θα κάνει το ταξίδι για το Κατάρ...

Χώρος στο Κατάρ υπάρχει μόνο για Ιταλία ή Πορτογαλία κι όχι και για τις δύο! Αυτό προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο «μονοπάτι» για την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να προκριθούν και οι δύο.

Συγκεκριμένα, Ιταλία και Πορτογαλία είναι στην τρίτη διαδρομή, με τους «ατζούρι» να αντιμετωπίζουν τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο την Τουρκία, με τους δύο νικητές να λύνουν τις διαφορές τους στον τελικό.

Από εκεί και πέρα, στο πρώτο μονοπάτι τα δύο ζευγάρια που προέκυψαν είναι Σκωτία-Ουκρανία και Ουαλία-Αυστρία, ενώ στο δεύτερο είναι τα Ρωσία-Πολωνία και Σουηδία-Τσεχία.

Οι έξι ομάδες που θεωρούνται ισχυρές βάσει της βαθμολογικής τους συγκομιδής στα προκριματικά θα είναι γηπεδούχες στην ημιτελική φάση, ενώ κατόπιν κλήρωσης το πλεονέκτημα έδρας στον τελικό θα έχουν οι νικητές των ζευγαριών Ουαλία-Αυστρία, Ρωσία-Πολωνία και Πορτογαλία-Τουρκία.

Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου, ενώ οι τρεις τελικοί θα διεξαχθούν στις 29 Μαρτίου.

PATH A

Σκωτία-Ουκρανία vs Ουαλία-Αυστρία

PATH B

Ρωσία-Πολωνία vs Σουηδία-Τσεχία

PATH C

Ιταλία-Β. Μακεδονία vs Πορτογαλία-Τουρκία