Η Ιστορία του Αχιλλέα Αγρού

Ωραία και πραγματικά ενδιαφέρουσα η κουβέντα που έκανε στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 95 ο δάσκαλος (για πολλούς από εμάς) Σάββας Κοσιάρης με τον πρόεδρο του Αχιλλέα Αγρού, Λάμπρο Λάμπρου. Ένιωσα λίγο άσχημα που ως «μπασκετικός» δεν γνώριζα την ιστορία αυτού του σωματείου.

Αφήνω τις ενοχές μου και μεταφέρω το πιο ενδιαφέρον από όσα άκουσα, ότι το καλαθοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου ιδρύθηκε με αφορμή την κατάκτηση του Eurobasket από την Ελλάδα το 1987! Στα παιδιά του Αχιλλέα και του κάθε ορεινού σωματείου μας αξίζουν πολλά μπράβο, γιατί προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Όπως και ο Σάββας τόσα και τόσα χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΣοϊλέδης: «Έχω μάθει να σηκώνομαι όταν πέφτω»
Επόμενο άρθροΟι τιμές των εισιτηρίων για το Νέα Σαλαμίνα – Ζαλαεγκερζέγκι
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Δεν ονειρεύτηκε ποτέ πως όταν μεγαλώσει θα γινόταν αστροναύτης, υπερήρωας ή... έστω επαγγελματίας αθλητής. Ονειρεύτηκε όμως ότι θα υπηρετούσε τον αθλητισμό και ότι θα έκανε το χόμπι του επάγγελμα. Σπούδασε με ακαδημαϊκή υποτροφία στο Louisville (Kentucky) των ΗΠΑ και αποφοίτησε με B.Sc. από το School of Communications Studies του Spalding University και minor in Business Studies. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, το 2003, εντάχθηκε σχεδόν άμεσα στην αθλητική ομάδα του «Πολίτη», μέλος της οποίας αποτελεί μέχρι σήμερα. Έχει επίσης εμπειρία στην τηλεόραση με μεταδόσεις αγώνων καλαθόσφαιρας και διεθνούς ποδοσφαίρου, επίσης από το 2003 μέχρι σήμερα (LTV, Cytavision), αλλά και στο ραδιόφωνο του Πολίτη (107,6) με αθλητικές εκπομπές. Δηλώνει αντικειμενικός, όμως αυτό δεν... ισχύει 100% αν μιλάμε για Man Utd, ΟΦΗ και Indiana Pacers! Σας προειδοποιήσαμε!