Η φυλακή των φιλάθλων και το «πρέπει»…

Παρακολουθήσαμε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων σε διάφορες χώρες και το νέο σκηνικό είναι ξένο προς όλους μας. Η αναγκαστική απουσία του κόσμου από τα γήπεδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τόσο έντονη που δεν απολαμβάνεις με τον ίδιο τρόπο έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Με τους περιορισμούς που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται και στα δικά μας γήπεδα είμαστε αναγκασμένοι να συμβιβαστούμε και εμείς με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Οι παίκτες, οι φίλαθλοι, εμείς που παρακολουθούμε έναν αγώνα για να τον περιγράψουμε. Είναι δύσκολο, ίσως και αδύνατο για πολλούς φιλάθλους, να βρίσκονται στο γήπεδο και να μην μπορούν να τραγουδήσουν ή να φωνάξουν δυνατά. Όμως, οι φίλοι του αθλήματος πρέπει να λάβουν υπόψη το κακό που μπορεί να προκληθεί αν δεν υπακούσουν στις προτροπές των ειδικών. Το γράφει και στο ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο που ετοιμάστηκε, ότι με το δυνατό τραγούδι και τις ζητωκραυγές διασπείρονται σταγονίδια και ως εκ τούτου προκαλείται αυξημένος κίνδυνος τυχόν μετάδοσης της νόσου Covid-19.

Η εμπειρία από το εξωτερικό έδειξε ότι ο βαθμός της μεταδοτικότητας του ιού μέσω ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι τεράστιος. Οι συνέπειες σε κάποιες χώρες ήταν ολέθριες. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί. Αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου. Με τα διάφορα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα κυπριακά γήπεδα μπορεί οι φίλαθλοι να νιώθουν ότι βρίσκονται σε μια φυλακή, όμως πρέπει να υπομείνουν. Τα μέτρα είναι απαραίτητα ώστε οι αγώνες να μην σταθούν η αιτία διασποράς του ιού. Σε μια τέτοια περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι πολύπλευρες…

Προηγούμενο άρθροΡόσμπεργκ: «Καταστροφική η σεζόν για τη Φεράρι»
Επόμενο άρθροΜαγκουάιρ για Λέστερ: «Δεν πάμε εκεί για την ισοπαλία»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!