Η… ευκαιρία της Κύπρου: Eτοιμάζει Euro με 32 χώρες η UEFA

Έτοιμη να αλλάξει τα πλάνα της και να διευρύνει ακόμη περισσότερο το Euro φέρεται να είναι η UEFA.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες που διέρρευσαν λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Εuro 2020 ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία, αναφέρουν πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο το Euro 2028 να διεξαχθεί με 32 χώρες!

Κάτι που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες της Κύπρου να πετύχει το όνειρό της να συμμετάσχει, επιτέλους, σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε πως το Euro διεξαγόταν (από το 1996) με 16 ομάδες μέχρι το 2012, ενώ από το 2016 διευρύνθηκε στις 24.

Πέραν από την αύξηση των αγώνων και των εσόδων στα κίνητρα της UEFA φαίνεται πως συμπεριλαμβάνεται και η αποφυγή της σύγκρουσης παραδοσιακά «μεγάλων» χωρών από τη φάση των ομίλων.

Ήδη το format με τις 24 ομάδες βοήθησε επτά χώρες να προκριθούν για πρώτη φορά στα τελικά του Euro (Aλβανία, Ισλανδία, Βόρειος Ιρλανδία, Σλοβακία και Ουαλία το 2016, Φινλανδία και Βόρεια Μακεδονία στο φετινό) και είναι δεδομένο πως εφόσον από το 2028 η τελική φάση διεξάγεται με 32, θα υπάρξουν ακόμη πολλές χώρες που θα τα καταφέρουν για πρώτη φορά, γιατί όχι και η Κύπρος…

Yπενθυμίζουμε ότι το Euro 2024 θα διεξαχθεί με 24 ομάδες στη Γερμανία, ενώ η απόφαση για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Euro 2028 αναμένεται το 2023, με την Ιταλία να φέρεται έτοιμη να υποβάλει υποψηφιότητα.