Η εξήγηση Χάρη Φωτίου για τις δηλώσεις του: «Θα έπινα ληγμένα…»

Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις, που έκανε πριν από τον αγώνα με την Πάφο, υποστηρίζει ο εκ των αντιπροέδρων του ΑΠΟΕΛ, Χάρης Φωτίου, ο οποίος κλήθηκε από το cyprusbasket.net να δώσει εξηγήσεις για τις αναφορές του περί «οκ» χρονιάς από την ομάδα της Λευκωσίας.

«Αν οι δηλώσεις μου ήταν όπως παρουσιάζονται σήμερα στα media, μπορεί να έχουν παρερμηνευτεί, μπορεί να μην έχω εξηγήσει καλά τον εαυτό μου. Ήταν 16:30 το απόγευμα, αναπλήρωνα τον Νεκτάριο (σ.σ. Πετεβίνο) που ήταν τιμωρημένος και βγήκα να μιλήσω κάτω από τους 40 βαθμούς η ώρα 4.30 και άκουγαν με 32 άτομα εκείνοι την ώρα φαντάζομαι διότι κανένας δεν είχε τη διάθεση να με δει και να με ακούσει με την κατάντια του ΑΠΟΕΛ.

Εκείνο που προσπάθησα να πω και ίσως να μην το εξήγησα καλά ήταν, προς Θεού, υπάρχουν τρεις ενότητες. Το αγωνιστικό, το οικονομικό και η επόμενη μέρα, βασικά που ρωτήθηκα εχτές. Χωρίς να εννοώ τίποτα για το δημοσιογράφο. Και όταν γέλασα όταν με πήρες τηλέφωνο, διασκεδάζω απλά την εικόνα που μπορεί να έχω βγάλει και όχι την κατάντια του ΑΠΟΕΛ. Αγωνιστικά είναι καταστροφική η σεζόν, το έχω πει και αν κάποιος δει όλες τις δηλώσεις μου χθες το έχω πει. Είναι καταστροφική και λέω σου ξεκάθαρα αν δεν θεωρούσα ότι είναι καταστροφική η σεζόν τότε ο πρόεδρος της Πφάιζερ, της Άστρα Ζένεκα και της Τζόνσον-Τζόνσον σήμερα το πρωί έπρεπε να αποσύρουν τα εμβόλια τους για μια εβδομάδα διότι θα έπρεπε να εξετάσουν το φαινόμενο για να δούμε αν είναι παρενέργεια. Επίσης, θα έστελναν εμπειρογνώμονα για να ελέγξουν.

Έχω μάτια και θωρώ, όσο αγωνίζονται οι όποιοι ποδοσφαιριστές εργοδοτούνται από τον ΑΠΟΕΛ εγώ οφείλω να τους υποστηρίζω. Να πιάσω από τον καθένα ότι μπορώ. Το πρόβλημα είναι ένα. Ο λάθος προγραμματισμός που έγινε το καλοκαίρι. Είμαστε άνθρωποι στο διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ. Για κάποιους μπορεί να είμαι κακός, να είμαι αχάπαρος. Όλοι μιλούν για τη δεκαετία της Ομόνοιας, του Καϊάφα, του Κάντηλου, του Κανάρη, του Πέτσα, του Ευαγόρα και μπράβο τους. Το λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ έσπασε αυτό το σερί. Αυτή είναι η δεκαετία του ΑΠΟΕΛ.

Εμείς κάναμε κάποια επιπλέον λάθη, αναγνωρίζουμε τα. Είπαμε τα 100 φορές. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε να τα λέμε κάθε ημέρα στον αγνό ΑΠΟΕΛίστα. Όταν κάνεις λάθος το καλοκαίρι, δυστυχώς αν το πρωτάθλημα είναι 50 αγωνιστικές, βλέπεις το κατάματα 50 αγωνιστικές. Μόνο που μπορείς είναι 3-4 κινήσεις τον Ιανουάριο.

Θα έπινα ληγμένα εάν έλεγα ότι δεν είναι καταστροφική η σεζόν.  Έξω στα media επικρατεί ένα καταστροφικό κλίμα όσον αφορά την επόμενη μέρα του ΑΠΟΕΛ. Τούτο εννοούσα, όχι το αγωνιστικό. Είμαι απόλυτος. Θα έπινα ληγμένα. Εννοούμε την αγωνιστική.

Όσον αφορά το οικονομικό υπάρχει ένα χρέος, αρκετό. Κάποιο από αυτό το κληρονομήσαμε. Δεν κατηγορώ κανέναν. Κάναμε 1000 λάθη και τα παραδεχθήκαμε πολλές φορές, είμαστε και εμείς άνθρωποι.

Εφτά χρόνια, αν έπιανες χρονιά – χρονιά θα έλεγες κάτι για τούτη τη διοίκηση; Για την επόμενη μέρα καλώς να ορίσουν όποιοι θέλουν. Όλοι. Χωρεί τους όλους. Είχαμε απώλειες 5.000.000 ευρώ από τον κορωνοϊό. Εκείνο που ήθελα να πω και δεν τα κατάφερα καλά ή παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, είναι ότι στο οικονομικό αυτός ο αφανισμός που ακούγεται ότι υπάρχει και γράφεται ακόμα και από δημοσιογράφους ότι μόνο μια διέξοδος υπάρχει, όχι υπάρχουν διάφορες λύσεις. Ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ΑΠΟΕΛ».

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΕΛ: Πώς να μην τους κράξουν…

Φωτίου: «Λίγοι θεωρούν καταστροφή τη σεζόν, η πλειοψηφία τη θεωρεί ‘ok’ αλλά δεν το λέει»

Με βάση τον Φωτίου ο Πουρσαϊτίδης είναι στη… μειοψηφία!