Η… εντός έδρας ευκαιρία!

Η συγκομιδή των 15 βαθμών στα οκτώ παιχνίδια που έδωσε δεν είναι αρνητική, ωστόσο θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη για την ΑΕΛ. Ο ίδιος ο Ντούσαν Κέρκεζ, εξάλλου, δήλωσε πρόσφατα πως δεν ήταν ικανοποιημένος από τους βαθμούς που πήρε η ομάδα του, προτού φυσικά πάρει το «διπλό» επί της Δόξας στο Μακάρειο.

Θυμίζουμε επίσης τη δήλωση του κόουτς πως είναι απαραίτητο να πάρει βαθμούς και σε ντέρμπι, κάτι που ακόμη δεν κατάφερε φέτος, γνωρίζοντας την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και την Ομόνοια. Θα έχει, ωστόσο, σύντομα την ευκαιρία να το πράξει, και μάλιστα μέσα στο γήπεδό της.

Γενικά, η ΑΕΛ έχει την ευκαιρία να ανέλθει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία αν εκμεταλλευτεί την έδρα της το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα τα επόμενα πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Από αυτά τα πέντε, μόλις μία φορά θα βγει εκτός Λεμεσού, αντιμετωπίζοντας την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την 10η αγωνιστική. Νωρίτερα, το προσεχές Σάββατο, θα φιλοξενήσει τον Ερμή, ενώ μετά το παιχνίδι με την παφιακή ομάδα θα δώσει τα δύο κολλητά ντέρμπι με Ανόρθωση και Απόλλωνα (θεωρητικά ως φιλοξενούμενη), για να κλείσει τον πρώτο γύρο υποδεχόμενη τον Εθνικό.

Το Τσίρειο, λοιπόν, θα κρίνει αρκετά ως προς τις προϋποθέσεις που θα δημιουργήσει η ΑΕΛ για τον ίδιο τον εαυτό της ενόψει της συνέχειας. Εφόσον καταφέρει να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες στα προαναφερθέντα παιχνίδια και κυρίως μπορέσει να καταγράψει τις πρώτες της επιτυχίες σε ντέρμπι, οι προοπτικές της θα είναι ευοίωνες.