Η ενδεκάδα που έδειξε, πώς αλλάζει και ο… συνωστισμός

Με δυο – τρεις καλές προσθήκες, ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ικανός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα όσο και στο Europa League, αν βέβαια βοηθήσει και η τύχη για να προκύψουν ευνοϊκές κληρώσεις.

Κατά τ΄ άλλα, με τους παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από το πρώτο δυνατό φιλικό με την Ανόρθωση έδειξε τις προθέσεις του για τη βασική ενδεκάδα. Και βέβαια μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, σε 18 μέρες, δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά πράγματα.

Σύμφωνα με τα όσα παρακολουθήσαμε μέχρι στιγμής, η επικρατέστερη ενδεκάδα για τα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος και Ευρώπης, θα έχει ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σίλβα. Στα πλάγια της άμυνας θα βρίσκονται οι Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου και κεντρικοί οι Σάντος – Μερκής. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Γένσεν, Λουντέμο με τον Ζαχίντ μπροστά τους. Στα άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται ο Τάμαρι με τον Εφραίμ και σε θέση φορ ο Μπεν Σαχάρ, ο οποίος μέχρι την έναρξη των επίσημων αγώνων θα έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του.

Πώς αλλάζει;

Η πιο πάνω ενδεκάδα μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις να αλλάξει. Ο Αποστολάκης θα διεκδικήσει τη θέση δεξιά της άμυνας, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον Μιχαΐλοβιτς στη μεσαία γραμμή. Ο νεαρός Ομάρ Χάνι δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει τη θέση στο αριστερό άκρο και βέβαια όλα μπορεί να αλλάξουν αν παραχωρηθούν οι Ζαχίντ – Αλ Τάμαρι.

Συνωστισμός και έξοδος;

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ίδιος ο Ουζουνίδης, ζήτησε από τη διοίκηση άλλες τέσσερις μεταγραφές (κεντρικού αμυντικού, αμυντικού μέσου, αριστερού ακραίου και σέντερ φορ). Αν όντως πραγματοποιηθούν αυτές οι μεταγραφές, τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε του νεαρούς οι οποίοι αγωνίζονται στα φιλικά και αφήνουν καλές εντυπώσεις.

Είναι ύστερα και κάποιες θέσεις όπου υπάρχει συνωστισμός παικτών και ο Ουζουνίδης ζητά κι άλλους. Πάρτε για παράδειγμα τη θέση του κεντρικού αμυντικού όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Σάντος, Μερκής, Σιέλης, Λαφράνς, Σάβιτς κι αν χρειαστεί ο Ιωάννου.

Λογικά για να γίνει νέα μεταγραφή θα πρέπει να υπάρξει αποχώρηση (Σάβιτς, Λαφράνς). Είναι όμως σε θέση αυτή τη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει σε αποζημιώσεις παικτών; Μάλλον όχι. Άρα; Έχει ενδιαφέρον και θα αναμένουμε για να δούμε τι θα προκύψει στο τέλος…