Η ελπίδα της Ανόρθωσης και η επιμονή του Κετσπάγια για τον Στσουκ

«Κλειδί» για την περίπτωση Στσουκ θα είναι οι δύο επόμενες Κυριακές στις οποίες η ομάδα του Βόσνιου θα παίξει τα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα...

Παρότι είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση, ο Γιάσμιν Στσουκ δεν έχει βγει από το μυαλό του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο προπονητής της Ανόρθωσης πιστεύει πολύ στον 30χρονο Βόσνιο αμυντικό χαφ της Ερζούρουμ και προτίθεται να εξαντλήσει όσο μπορεί τα περιθώρια για την απόκτησή του.

Τα δεδομένα με τον Στσουκ είναι πάνω-κάτω γνωστά: η ομάδα του διεκδικεί άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας και οι κυανόλευκοι εύχονται να μην πετύχει τον στόχο της, αφού σε αυτή την περίπτωση θα της είναι πολύ πιο εύκολο να κρατήσει τον παίκτη -ο οποίος είναι βασικός κι αναντικατάστατος- δελεάζοντάς τον, τόσο με πολύ καλύτερο συμβόλαιο, όσο και με την προοπτική να παίξει σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει πως σε περίπτωση που η Ερζούρουμ δεν προβιβαστεί η Ανόρθωση θα γίνει…φαβορί για να τον πάρει, αφού έτσι κι αλλιώς η υπόθεση θα είναι δύσκολη, όμως αν τα καταφέρει, τότε θα είναι μάλλον ανέφικτο.

«Κλειδί» για την περίπτωση Στσουκ θα είναι οι δύο επόμενες Κυριακές στις οποίες η ομάδα του Βόσνιου θα παίξει τα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση, που εξασφαλίζει άνοδο, ενώ οι τέσσερις πιο κάτω οδηγούν σε μπαράζ για ένα εισιτήριο. Η διαφορά της από την τρίτη Αντάνα είναι ένας βαθμός. Επομένως, με μία οποιαδήποτε απώλεια στα δύο τελευταία παιχνίδια η Ερζούρουμ μπορεί να την… πάθει και να «πέσει» στις θέσεις των μπαράζ. Το δυσκολότερο το δίνει αυτή την Κυριακή (12/7, 17:30) στην έδρα της Αλτάι, η οποία είναι έβδομη και στο -2 από τα μπαράζ, ενώ την άλλη Κυριακή (19/2, 20:00) φιλοξενεί την όγδοη (αλλά αδιάφορη) Ουμρανίγιεσπορ. Στην Ανόρθωση ελπίζουν η ομάδα του Στσουκ αρχικά να μην πάρει την απευθείας άνοδο κι ακολούθως να μην κερδίσει τα μπαράζ.

«Α. Καρράς» και Απόλλωνας

Η Ανόρθωση ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας της που έγινε στην Κακοπετριά κι επέστρεψε από χθες (09/07) στη βάση της στη Λάρνακα. Οι ποδοσφαιριστές των κυανολεύκων απολαμβάνουν τριήμερο ρεπό και την επόμενη εβδομάδα θα τη βγάλουν ολόκληρη στο προπονητικό τους κέντρο «Αντώνης Καρράς». Το Σάββατο (18/7) η Ανόρθωση θα δώσει το πρώτο της φιλικό υποδεχόμενη τον Απόλλωνα, ενώ τη Δευτέρα (20/7) θα μεταβεί για τρίτη φορά στα ορεινά και για δεύτερη στις Πλάτρες, μέχρι τις 30/7.