Η απουσία του Κεραυνού άλλαξε τις ισορροπίες στη γυναικεία καλαθόσφαιρα!

«Η γυναικεία καλαθόσφαιρα έχει ακόμη ζωή», αυτό θα λένε αρκετοί που παρακολουθούν το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο είναι ίσως το ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών.

Ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες, νέες καλαθοσφαιρίστριες που παίρνουν χρόνο και διακρίνονται αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει στο φετινό γυναικείο πρωτάθλημα της καλαθόσφαιρας. Η απουσία του Κεραυνού «μπόλιασε» τις ομάδες με παίκτριες που ανέβασαν ποιοτικά της ομάδες τους και έτσι οι διαφορές με ΑΕΛ και Ανόρθωση μίκρυναν κατά πολύ.

Η Άντρια Πιτσιλλίδου συνέχισε την καριέρα της στην ΑΕΛ, ενώ η Χαρά Ρουσάκη επέλεξε να συνεχίσει στην Ανόρθωση. Επίσης, η Στέφανη Νίκολας αγωνίζεται με τα χρώματα της ΕΘΑ, ενώ η Κρις Μερκούρη προτίμησε την Αναγέννηση Γερμασόγιας. Τα υπόλοιπα κορίτσια (Ελένη Γεωργίου, Χρύσω Κωνσταντίνου, Ρεβέκκα Χριστοδούλου, Νάντια Αθανασίου) επέλεξαν να μείνουν στην πρωτεύουσα και υπό τις οδηγίες του Νεμάνια Μπιέντοφ έδωσαν άλλη αίγλη στην ΕΝΑΔ. Σοφία Θεολόγου και Ζώη Αθανασίου αποφάσισαν να τερματίσουν την καριέρα τους.

Βέβαια, φαβορί για το πρωτάθλημα παραμένουν οι Ανόρθωση και η ΑΕΛ, καθότι διαθέτουν πιο πλούσιο ρόστερ, δουλεύουν βάσει επαγγελματικών δεδομένων και έφεραν στην Κύπρο δύο ξένες εγνωσμένης αξίας, την Ντιάνα Ντέλβα η «Μεγάλη Κυρία» και την Άντζελα Τόμπκινς οι γαλαζοκίτρινοι.

Σαφώς και η απουσία ενός σωματείου όπως ο Κεραυνός Στροβόλου (με πολλούς τίτλους και τεράστια ιστορία στον χώρο της καλαθόσφαιρας) από το γυναικείο πρωτάθλημα αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη γυναικεία καλαθόσφαιρα, ωστόσο υπάρχουν και κάποια θετικά απ’ αυτή την μεγάλη απουσία.