Η απόκρουση του Αλκιβιάδη στη βολίδα του Ν. Χαραλάμπους…

Αυτός ήταν ο Νίκος Χαραλάμπους… Τον Απρίλιο του 2014, ο Νίκος Χαραλάμπους, μαζί με τον συμπαίκτη του στην Ομόνοια, Σωτήρη Καϊάφα, βρέθηκαν στη Λάρνακα για να παραστούν στην κηδεία του Μάκη Αλκιβιάδη, ενός εκ των μεγαλύτερων αντιπάλων που είχαν στα κυπριακά γήπεδα (μόνο στα γήπεδα) περί τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Ο τεράστιος τερματοφύλακας της ιστορικής ΕΠΑ Λάρνακας είχε χάσει τη ζωή του μετά από ολιγόμηνη ασθένεια και στο ύστατο χαίρε, στον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου, έδωσαν το παρών τους, μεταξύ πολλών άλλων, και οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, συμπαίκτες με τον Αλκιβιάδη στην Εθνική Κύπρου εκείνης της εποχής.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τον εξαίρετο χαρακτήρα και το ήθος που είχε ο Νίκος Χαραλάμπους (και ο Καϊάφας φυσικά), οι οποίοι έφαγαν τα γήπεδα «με το κουταλάκι» κι έμαθαν να εκτιμούν παλιές φιλίες, αλλά και ν’ αναγνωρίζουν την αξία των αντιπάλων τους.

Και η παρουσία στην κηδεία των δύο μεγάλων ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, οι οποίοι τίμησαν με τον τρόπο αυτό τον εκλιπόντα Αλκιβιάδη, αποτέλεσε τον καλύτερο επικήδειο για τον άλλοτε αρχηγό της ΕΠΑ.

Θυμίζουμε, επίσης, τη δήλωση του Μάκη Αλκιβιάδη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ρετρό» του ΡΙΚ που επιμελήθηκε ο καλός συνάδελφος Γιώργος Μελετίου, αφιερωμένο στον διεθνή τερματοφύλακα της ΕΠΑ, ο οποίος είχε πει ότι μία από τις μεγαλύτερες και δυσκολότερες αποκρούσεις που έκανε στην καριέρα του ήταν η απόκρουση στο παλιό ΓΣΠ, σε παιχνίδι Ομόνοια – ΕΠΑ, αρχές της δεκαετίας του 1970, μετά από βολίδα του Ν. Χαραλάμπους από τον κεντρικό άξονα στο γάμα της εστίας του.

Όμορφες αναμνήσεις που δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ, όσο αδυσώπητος κι αν είναι (δυστυχώς) ο χρόνος. Καλό Παράδεισο Νίκο Χαραλάμπους και καλό αθλητικό συναπάντημα με τους υπόλοιπους παλιούς συμπαίκτες και φίλους σου που έφυγαν από τη ζωή νωρίτερα από εσένα.