Η άμυνα έδωσε τις… νίκες!

«Η επίθεση κερδίζει πρωταθλήματα και η άμυνα δίνει τίτλους» συνηθίζουν να λένε οι περισσότεροι για το ποδόσφαιρο και στις πλείστες περιπτώσεις επιβεβαιώνονται. Στην περίπτωση της φετινής ΑΕΛ ισχύει το ίδιο, καθότι οι γαλαζοκίτρινοι δεν δέχθηκαν γκολ σε δύο παιχνίδια και πήραν δύο σπουδαίες νίκες με Ανόρθωση και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Αν σκεφθεί κανείς ότι μέχρι στιγμής η ΑΕΛ δεχόταν γκολ σε όλους τους αγώνες, τότε είναι φανερό ότι η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά σ’ αυτά τα δύο ντέρμπι. Ο προπονητής της ομάδας, Ντούσαν Κέρκεζ ήταν σίγουρος για τη βελτίωση της ομάδας στον τομέα της άμυνας και γι’ αυτό στη διακοπή του πρωταθλήματος δούλεψε εντατικά με τους αμυντικούς του κάτι που φάνηκε στα δύο ντέρμπι με Ανόρθωση και ΑΕΚ.

Βέβαια το τεχνικό επιτελείο δεν επαναπαύεται, θέλει κι άλλη βελτίωση και νίκη απέναντι στον συμπολίτη Απόλλωνα. Αυτή τη φορά η ομάδα θα έχει προφανώς πιο δύσκολο έργο απέναντι στην πιο ποιοτική επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος (21 γκολ σε 10 αγωνιστικές).

Κακά τα ψέματα, η ΑΕΛ μπορεί να κυνηγήσει έναν από τους δύο τίτλους μόνο αν συνεχίσει τις αμυντικές επιδόσεις των τελευταίων δύο παιχνιδιών.