Η ΑΕΚ του Νταβίντ Κανέδα

Τη νέα ΑΕΚ, χωρίς μεγάλη ισπανική παροικία όπως τα προηγούμενα χρόνια, προανήγγειλε ουσιαστικά ο Νταβίντ Κανέδα, ο οποίος παραχώρησε πρόσφατα δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

Ο Ισπανός κόουτς δήλωσε ευχαριστημένος από το περιβάλλον και τις συνθήκες που συνάντησε στο «ΑΕΚ Αρένα», γι’ αυτό και θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας και τη νέα περίοδο, με στόχο να επαναφέρει τους κιτρινοπράσινους σε πρωταγωνιστική τροχιά και
στην Ευρώπη.

«Η ΑΕΚ ήθελε να συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα, ούτως ώστε να διεκ- δικήσουμε την πρόκρισή μας στο Europa League της επόμενης περιόδου. Οι άλλες ομάδες, όμως, δεν συμφώνησαν και έτσι η σεζόν ολοκληρώθηκε άδοξα», ανέφερε σχολιάζοντας τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Κανέδα εξέφρασε την άποψη ότι η διοίκηση της ΑΕΚ ανανέωσε τη συνεργασία της μαζί του διότι αντιλήφθηκε τον σωστό τρόπο δουλειάς του, παρόλο που μόνο σε δύο
παιχνίδια πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα πριν από τη διακοπή. Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στο ρόστερ, λέγοντας πως τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχουν τόσο πολλοί ισπανόφωνοι όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Ουσιαστικά ο Κανέδα επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ό,τι στόχος της ΑΕΚ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο είναι να αυξήσει το κυπριακό στοιχείο, αποφεύγοντας και την καταβολή των τσουχτερών προστίμων στην ΚΟΠ για τη μη χρησιμοποίηση Κυπρίων στη βασική ενδεκάδα.