Γρηγόρη: «Είναι μόνο αυτό, ένα στραβοπάτημα – Ήταν λίγο αναμενόμενο…»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Total Green» της Primetel ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας, Δημήτρης Γρηγόρη, που μίλησε για την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα, την κακή πορεία του τριφυλλιού το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του…

Για την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα και το τι φταίει για την κακή πορεία: «Υπάρχει στεναχώρια κι ένα στραβοπάτημα. είναι μόνο αυτό, ένα στραβοπάτημα. Έχουμε τους τρόπους να το ξεπεράσουτμε. Να μην ξεχάσουμε πως αυτή η ομάδα μας πήρε στους ομίλους του Europa League, μας έδωσε αυτές τις χαρές και θα προσπαθήσει το τεχνικό τιμ να βρει τα λάθη.

Στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, πιστεύαμε πως θα νικούσαμε το παιχνίδι μέχρι το δεύτερο γκολ της Σαλαμίνας. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα θα ανακάμψει και θα αρχ΄σιει να παίρνει τα αποτελέσματα.

Το προπονητικό τιμ δουλεύει σχεδόν 24 ώρες καθημερινώς επτά μέρες την εβδομάδα. Ξεκινήσαμε νωρίς τη σεζόν. Δίνουμε δύο παιχνίδια τη βδομάδα, υπάρχουν τα ταξίδια, η κούραση, νομίζω ήταν λίγο αναμενόμενο πως θα ερχόταν η κούραση στην ομάδα. Σίγουρα η τεχνική ομάδα και το προπονητικό τιμ βλέπουν και προσπαθούν να διορθώσουν το κάθε τι πολύ προσεκτικά για να έρθουν τα αποτελέσματα, που θα έρθουν, όταν δουλεύεις σκληρά και έχεις πλάνο έρχονται, τα στραβοπατήματα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Για το αν η Ομόνοια πληρώνει την Ευρώπη στο πρωτάθλημα: «Ναι, η Ομόνοια πληρώνει τη συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό όμιλο. Υπάρχει κούραση και χρειάζεται λίγος χρόνος να βρεθεί το ισοζύγιο μεταξύ Ευρώπης κα ιπρωταθλήματος. Η ίδια ομάδα μας έδωσε τη χαρά, δεν άλλαξε τίποτα, σίγουρα θα έρθουν τα αποτελέσματα, χρειάζεται λίγη υπομονή».

Για το αν τέθηκε προτεραιότητα η ευρωπαϊκή πορεία ή το πρωτάθλημα: «Και τα δύο. Θέλαμε να έχουμε πολύ καλή πορεία στους ομίλους, δεν τα καταφέραμε και τώρα θα επικεντρωθούμε 100% στο πρωτάθλημα».

Για τη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου: «Η ομάδα έχει ένα πλάνο και το ακολουθεί. Οι ίδιοι παίκτες μας έφεραν στους ομίλους. Σε αυτή την πορεία αναδείξαμε και μικρούς παίκτες, επενδύσαμε στις ακαδημίες και είδαμε τα αποτελέσματα. Αν χρειαστεί παίκτης, τότε η τεχνική ηγεσία θα ζητήσουν τι χρειάζονται και εκεί θα παρθούν αποφάσεις. Δεν χρειάζεται να προτρέχουμε για τον Ιανουάριο. Είμαστε κοντά σε όλους. Να δούμε πως θα προχωρήσει η ομάδα, αν χρειαστεί να φέρουμε παίκτη, θα φέρουμε. Το σκάουτινγκ δουλεύει ολόχρονα. Το επιτελείο βλέπει παίκτες σε όλες τις θέσεις και όταν έρθει η στιγμή θα δούμε τι παίκτες χρειαζόμαστε. Τότε η διοίκηση θα αποφασίσει. Υπάρχει ένα πλάνο και όλα λειτουργούν στο πλαίσιο ενός μπάτζετ. Δεν θα κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού. Κινήσεις για να βοηθήσουν την ομάδα μακροπρόθεσμα».

Για το τι έχει να πει στον κόσμο της Ομόνοιας: «Υπομονή, βλέπουμε και ακούμε τις ανησυχίες του κόσμου αλλά πιστεύω ότι θα ανακάμψει η ομάδα. Υπάρχει το ευρωπαϊκό παιχνίδι, μετά Ερμής και ΑΠΟΕΛ, πιστεύω θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Με τη Σαλαμίνα κάναμε πολύ καλύτερο παιχνίδι απ’ ότι με τη Δόξα, απλώς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε, είχαμε κάποιες ατυχίες. Εγώ προσωπικά δεν ανησυχώ».

Για τη συμφωνία των μεγάλων ομάδων για αποζημίωση σε ΑΕΚ-ΑΕΛ: «Υπάρχει συμφωνία. Έγινε πέρσι μετά τη διακοπή. Όλοι συμφωνήσαμε να δώσουμε κάποια λεφτά στις δύο ομάδες. Εμείς έχουμε τα λεφτά ήδη στην ΚΟΠ αλλά κάποιες ομάδες αρνούνται να τηρήσουν τη συμφωνία. Μόλις είναι έτοιμη να τηρηθεί η συμφωνία εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα λεφτά. Περιμένουμε από τα άλλα σωματεία, μόλις δώσουν τα λεφτά θα τα δώσουμε κι εμείς. Εμείς ότι συμφωνήσουμε το κρατάμε, μένουμε στις θέσεις μας, δεν το αλλάζουμε. Όταν είναι έτοιμοι οι άλλοι να τα δώσουν θα τα δώσουμε, τα λεφτά είναι εκεί στην ΚΟΠ».

Πώς οραματίζεται την Ομόνοια του μέλλοντος: «Πρέπει να πρωταγωνιστεί. Να έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ευρωπαϊκή πορεία. Να δουλεύουμε σταθερά, να έχουμε υγιή ομάδα, να μην κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού και να δουλεύουμε με μακροχρόνιους στόχους. Και μια ομάδα που να κάνει περήφανο τον κόσμο της. Πιστεύω φέτος τα καταφέραμε. Και πέρσι και φέτος μέχρι τώρα ασχέτως με τα τελευταία αποτελέσματα».

«Εγώ προσωπικά, και ο κόσμος να νιώσει το ίδιο, εγώ δεν ανησυχώ για το πού βρισκόμαστε και για την πορεία και το στραβοπάτημα. Θα ‘ρθουν τα καλά αποτελέσματα, πολύ σύντομα. Κι όπως είπα πριν, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, να πνιγόμαστε σε μια μικρή λιμνούλα. Ο δρόμος είναι μακρύς, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και το τιμ και τον τεχνικό διευθυντή, θα βρουν τις λύσεις και θα ΄ρθουν σύντομα τα καλά αποτελέσματα. Υπομονή, ακόμα μια βδομάδα».