Γραμμή υποστήριξης αθλητών μετά το θάνατο Μρντάκοβιτς

Σοκαρισμένος για άλλη μία φορά για το θάνατο του Μίλιαν Μρντάκοβιτς δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος υπήρξε προπονητής του Σέρβου στον Απόλλωνα.

Είχε εκφράσει τη λύπη του με ανάρτηση μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση του κακού μαντάτου, ενώ σήμερα (26/05) σε δηλώσεις του στη Cablenet αποκάλυψε ότι θα ζητηθεί η γραμμή στήριξης για όσους σταματούν τον αθλητισμό και μπορεί να κινδυνέψουν από αλκοολισμό ή κατάθλιψη.

«Με συγκλόνισε, μας σόκαρε, ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή και είχε πολλά χρόνια μπροστά του, Δεν περίμενα να έρθει το τέλος στη ζωή του στα 38 του με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Δεν ήξερα πως είχε προβλήματα. Μιλούσα με έναν παλιό μου ποδοσφαιριστή και μου έλεγε ότι όταν τελειώσει την καριέρα του ένας παίκτης και δεν έχει προνοήσει για το επόμενο βήμα στο χώρο, η κατάθλιψη κι ο αλκοολισμός είναι πολύ κοντά και πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό από όλους μας όσο μπορούμε», είπε στην εκπομπή «Assist» με την Άντρεα Καφά.

Στη συνέχεια είπε για τις σκέψεις του: «Με βασάνισε μέσα στο Σαββατοκύριακο πολύ ο θάνατος του Μρντάκοβιτς. Από το ρόστερ που είχα τότε στον Απόλλωνα αν με ρωτούσε κανείς να προβλέψω αν κάποιος έφτανε σε τραγικό τέλος, δεν θα υπολόγιζα σε καμιά περίπτωση τον Μίλιαν. Πολύ μεγάλη η απώλεια του, με βασάνισε και θα κοιτάξουμε στον ΚΟΑ μαζί με κάποια υπουργεία που εμπλέκονται, αν μπορούμε να παρουσιάσουμε μια γραμμή στήριξης για όσους σταματούν τον αθλητισμό και μπορεί να κινδυνέψουν από αλκοολισμό ή κατάθλιψη. Υπάρχουν υπηρεσίες να το εξειδικεύσουν, θα μιλήσω με Υπουργό Παιδείας και Εργασίας αν μπορούμε να κάνουμε κάτι να στηρίξουμε τέτοια παιδιά που πιθανόν μπουν σε λανθασμένο δρόμο να αποφύγουν κάτι τέτοιο».

Μιχαηλίδης: «Tι κακό μαντάτο Θεέ μου. Γιατί Μίλιαν, βιάστηκες πολύ λεβέντη μου…»