Γλύτωσαν τα χειρότερα​​​​​​​ στην Ανόρθωση

Είναι λογικό να ανησύχησε ο κόσμος της Ανόρθωσης όταν το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό πως, μετά τον Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν, άλλοι δύο παίκτες της ομάδας εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Εντούτοις, η ανησυχία κόπασε χθες Τρίτη αφού τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν όλα τα υπόλοιπα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας βγήκαν αρνητικά. Και σαφώς δεν είναι ευχάριστο το ότι τρεις ποδοσφαιριστές ταλαιπωρούνται από τον ιό, όμως σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι συνέπειες δεν είναι πολλές, καθώς κανένας από τους δύο παίκτες που εντοπίστηκαν θετικοί δεν είναι του βασικού κορμού.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα, ειδικά λόγω της περίπτωσης του Αρμένιου, ο οποίος πριν από το θετικό τεστ είχε υποβληθεί ξανά σε τεστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Παρ’ όλα αυτά στην Ανόρθωση το χειρίστηκαν σωστά και τον έθεσαν έτσι κι αλλιώς σε περιορισμό, με αποτέλεσμα να μην έχει έρθει σε επαφή με κανένα άλλο μέλος της ομάδας, όπως δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν ούτε ο ένας εκ των δύο παικτών που βρέθηκαν θετικοί τη Δευτέρα (λόγω του ότι επέστρεψε καθυστερημένα στην Κύπρο). Το άλλο κρούσμα συμμετείχε στις προπονήσεις (γι’ αυτό εξάλλου πέρασαν όλοι από τεστ), όμως σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα δεν μετέδωσε τον ιό και στην Ανόρθωση είναι πλέον πιο ήσυχοι.

Πλήγμα με Οκριασβίλι

Η μεγαλύτερη αγωνιστική απώλεια δεν προέκυψε από τον κορωνοϊό, αλλά από τον τραυματισμό του Τορνίκε Οκριασβίλι. Ο Γεωργιανός εξτρέμ θα λείψει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες (ίσως και για έναν μήνα) και με την πάροδο αυτού του διαστήματος θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του.

Παρότι το τελευταίο διάστημα η απόδοσή του είχε πτώση, πρόκειται για σημαντικό πλήγμα αφού είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες της Ανόρθωσης και μπορεί με μία του ενέργεια να καθορίσει αγώνες. Το πιθανότερο είναι πως θα χάσει τους αγώνες με Ένωση, Δόξα, Ερμή και Πάφο και οι κυανόλευκοι ελπίζουν πως θα τον έχουν μαζί τους στα ντέρμπι με Ομόνοια και Απόλλωνα.