Γκουαρντιόλα για Στέρλινγκ: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ σε κανέναν χρόνο συμμετοχής»

Η Μάντσεστερ Σίτι προετοιμάζεται για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, καθώς αύριο Σάββατο (16/10) οι «πολίτες» θα υποδεχθούν την Μπέρνλι για την 8η αγωνιστική της Premier League.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα που έχει προκύψει μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ραχίμ Στέρλινγκ περί αποχώρησης από τον σύλλογο, κάνοντας λόγο πως πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του 27χρονου Άγγλου, ωστόσο τόνισε πως σε κανέναν δεν μπορεί να εγγυηθεί χρόνο συμμετοχής με το γήπεδο να είναι ο «καθρέπτης».

«Ο Στέρλινγκ είναι παίκτης και μας και ελπίζω να είναι ένα σημαντικός παίκτης μέσα στη σεζόν για εμάς. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν συνέχεια, αλλά ξέρουν ότι δεν μπορώ να τους το εγγυηθώ αυτό. Δεν μπορώ να τους διαβεβαιώσω πόσα λεπτά θα παίζουν. Πρέπει να μιλήσουν μέσα στο γήπεδο, όχι μόνο ο Ραχίμ, αλλά και όλοι οι παίκτες», ανέφερε αρχικά ο 50χρονος τεχνικός, τονίζοντας στη συνέχεια πως:

«Δεν παίζω μόνο με 11 παίκτες, όλη η ομάδα εμπλέκεται στα σχέδιά μου. Αυτό που θέλω από τον Ραχίμ αλλά και τους υπόλοιπους είναι να νιώθουν χαρούμενοι που βρίσκονται στον σύλλογο. Αν όχι, τότε είναι ελεύθεροι να πάρουν τη δική τους απόφαση».