Γήπεδο «Τάσος Κωνσταντίνου» στον Σαρωνικό

Ο Δήμος Σαρωνικού, στην περιφέρεια Αττικής, μετονόμασε το γήπεδο της τοπικής ομάδας σε γήπεδο «Τάσος Κωνσταντίνου», σε ένδειξη τιμής και εκτίμησης για τον εκλιπόντα Τάσο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε εργαστεί στις ακαδημίες της ποδοσφαιρικής ομάδας της περιοχής.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Σαρωνικού, στο πλαίσιο της μετονομασίας του γηπέδου, δεξιώθηκε αποστολή της ΑΕΚ Αθηνών. Ο Τάσος υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που αγωνίστηκαν στα κυπριακά και τα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του ’70. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ιστορική ΕΠΑ Λάρνακας, με την οποία ευτύχησε να κερδίσει το πρωτάθλημα Κύπρου τη σεζόν 1969-70, όταν αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της σεζόν, σε ηλικία μόλις 19 χρόνων. Μετέπειτα πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ Αθηνών και υπήρξε βασικό στέλεχος της μεγάλης ομάδας που έκτισε ο Λουκάς Μπάρλος, φτάνοντας μέχρι τους «4» της Ευρώπης και κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας (1978-79).

Μέχρι σήμερα παραμένει ο μοναδικός Κύπριος που αγωνίστηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής  διοργάνωσης. Ο Τάσος έχαιρε εκτίμησης απ’ όλο τον φίλαθλο κόσμο, όχι μόνο για τα τεράστια ποδοσφαιρικά του προσόντα αλλά και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Απεβίωσε στις 27 Οκτωβρίου 2019. Τάσο, σ’ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο ποδόσφαιρο.