Γιοβάνοβιτς: «Θα χρειαστεί υπομονή αλλά θα βελτιώσουμε την εικόνα μας»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραδέχτηκε την καθολική ανωτερότητα της Άλκμααρ και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά και υπομονή για να μπορέσει να «φτιάξει» την εικόνα του...

Δεν… κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Άλκμααρ με 3-0, όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του, για την εικόνα της φιλικής αναμέτρησης στην Ολλανδία…

«Παίζαμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που είναι πολύ ανώτερος σε όλα τα επίπεδα, τόσο αγωνιστικά όσο και ποιοτικά. Με τον τρόπο παιχνιδιού τους και την σοβαρότητα τους δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο», είπε αρχικά ο Σέρβος τεχικός των «πράσινων» και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα φιλικό που ένας προπονητής δεν μπορεί να βγάλει πάρα πολλά συμπεράσματα γιατί δεν μας δόθηκε καμία ευκαιρία να κάνουμε κάτι με την μπάλα στα πόδια. Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος σε όλες τις φάσεις παιχνιδιού και δεν είχαμε ευκαιρία να κάνουμε κάτι περισσότερο στο σημερινό παιχνίδι».

Όσο για την έκταση του σκορ και το τί συμπεράσματα μπορεί να βγάλει ο ίδιος; «Είμαστε σε φάση όπου τα φιλικά είναι πιο δυνατά από αυτά που θα μπορούσαμε να έχουμε σε αυτή την φάση και το πρώτο ήταν δυνατό, ιδιαίτερα αυτό σήμερα. Δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα και λόγω των αντιπάλων. Δεν είναι και εύκολο, αυτή την στιγμή έτσι όπως είμαστε, αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις να το μεταφέρουμε και στο γήπεδο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την βελτίωση της κατάστασης στον Παναθηναϊκό… «Θα χρειαστεί πολύ δουλειά, υπομονή. Βλέπουμε τις καταστάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πιστεύω πως χρόνο με τον χρόνο θα βελτιωθεί και η δική μας εικόνα», ανέφερε με νόημα.