Γιωργαλλίδης: «Ήρθε απρόσμενα η απόσυρση – Έτσι προέκυψε η Ένωση»

Για την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να κάνει νέο βήμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων στην ΕΝΠ μίλησε ο Αντώνης Γιωργαλλίδης στον ΣΠΟΡ FM 95.0, όπου μίλησε για την καριέρα που είχε και τα σημαντικά στοιχεία που κρατά από αυτήν.

Διαβάστε όσα είπε…

Για την απόφασή του να αποσυρθεί: «Ήταν μια απόφαση που ήρθε απρόσμενα. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι υγιές αγωνιστικά, βρήκα κάτι πάρα πολύ καλό και υγιές με άτομα που έχω εμπιστοσύνη και με μια υγιή ομάδα για να κάνω το επόμενο μου βήμα, ήρθε στο σωστό τάιμινγκ κι είναι ευκαιρία για το επόμενο μου βήμα».

Για το πώς προέκυψε η Ένωση: «Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον φίλο Μαρίνο Σατσιά που ήμασταν συμπαίκτες στην εθνική, μου είπε για το πλάνο και το πρότζεκτ. Σίγουρα για να κάνεις κάτι νέο στη ζωή σου χρειάζεσαι άτομα που θα σε βοηθήσουν και ομάδα που θα σε βοηθήσει, όταν μίλησα με την οικογένειά μου και τον πνευματικό μου κατέληξα σε αυτή την απόφαση. Ναι στόχος είναι η άνοδος, είναι μια υγιής κατάσταση. Σίγουρα είναι ομάδα πρώτης κατηγορίας κι αυτό με βοήθησε να πάρω την απόφασή μου».

Τα πιο σημαντικά στοιχεία που κρατά από την καριέρα του: «Αγωνιστικά σίγουρα η νίκη-πρόκριση με την Τραπεζούντα ήταν κάτι απίστευτο, κάτι που εξιστορώ στα παιδιά μου κι εύχομαι στα εγγόνια μου αν κάνω. Όπως οι τίτλοι μου. Σίγουρα το πιο σημαντικό ήταν η αγάπη που εισέπραξα από όλο το φίλαθλο κοινό, να τους ευχαριστήσω, πραγματικά δεν είχα παράπονο από κανέναν, σίγουρα στο παιχνίδι δημιουργούνται πολλές καταστάσεις που δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς. Οι τίτλοι όλοι έχουν τη σημασία τους, κάθε τι που κατακτάς, μόνο εσύ ξέρεις τι πέρασες, τις δυσκολίες για να το κατακτήσεις, είανι προσωπικές στιγμές και εμπειρίες που κάθουν το κάθε τρόπαιο ξεχωριστό».

Αν μετάνιωσε για κάτι: «Πήρα λανθασμένες αποφάσεις όμως αυτές οι αποφάσεις μετά μου βγήκαν σε καλό. Είμαι της άποψης πως ό,τι γίνεται στη ζωή σου, υπάρχει λόγος, ο δρόμος που θα χαράξεις δεν θα είναι εύκολος, θα μάθεις από τα λάθη σου, βγαίνεις δυνατός. Πολλές φορές ειδικά τα τελευταία χρόνια έβλεπα νεαρούς να κάνουν λάθη που έκανα εγώ, ένιωθα καλά όταν τους συμβούλευα».

Αν νιώθει πως είχε γεμάτη καριέρα ή αν του έλειψε κάτι: «Νιώθω ότι είχα μια αρκετά καλή καριέρα, δεν είμαι άνθρωπος που μπορώ να πω ότι μου έλειψε κάτι, με γεμίζει η αγάπη που είχα από τον κόσμο που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό».

«Ευχαριστώ τους γονείς μου, με βοήθησαν να καταπολεμήσω τον τραυλισμό που είχα από μικρός και να παίξω ποδόσφαιρο. Τη γυναίκα μου για τις δυσκολίες που περάσαμε, στερήθηκε και η ίδια πάρα πολλά πράγματα και είναι κάτι που αξίζει αναφοράς, είναι αφανής ήρωας, πίσω από κάθε επιτυχία ποδοσφαιριστή υπάρχει μια οικογένεια και μια δυναμική γυναίκα».