Γιολίτη για υπόθεση Ελευθερίου: «Αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι κουκουλώθηκε»

Με γραπτή της δήλωση, η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, αναφέρεται στις καταγγελίες της Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση -για τις οποίες ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ποινική υπόθεση- τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα πως είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση έχει κουκουλωθεί.

Παράλληλα ενημερώνει ότι εντός της ημέρας η Αστυνομία θα εκδώσει ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού:

«Ακούω και διαβάζω πολλά για την υπόθεση της κας Άντρης Ελευθερίου, δυστυχώς τα περισσότερα ανυπόστατα και επιζήμια για μελλοντικές υποθέσεις.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως η κα Άντρη Ελευθερίου πολύ καλά έκανε και προχώρησε στην καταγγελία και τη συγχαίρω ξανά. Βρήκε το σθένος και έσπασε τη σιωπή και έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω, χωρίς δεύτερη σκέψη και πάλι θα ενεθάρρυνα την κα Ελευθερίου να προχωρήσει σε καταγγελία, όπως συνεχίζω να ενθαρρύνω και όλα τα άλλα θύματα και συνεχίζω να εκφράζω την αδιάλειπτη στήριξη της πολιτείας και εμένα προσωπικά. Επικοινώνησα με την κ Ελευθερίου και της εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για άλλη μια φορά. Είναι με τη δική της συμβολή που καταφέραμε να σπάσουμε την ομερτά της σιωπής.

Κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω ότι η Σοφία Μπεκατώρου προέβη στη δική της καταγγελία, έστω και αν το αδίκημα είχε παραγραφεί στην Ελλάδα.

Είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση της κας Ελευθερίου κουκουλώθηκε ή ότι όλες οι υποθέσεις θα έχουν την ίδια τύχη. Κάθε υπόθεση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και είναι ξεχωριστή και με αυτό τον τρόπο εξετάζεται από την Αστυνομία. Ας υπερασπίσουμε το Κράτος Δικαίου και ας αφήσουμε του Θεσμούς του να λειτουργήσουν απερίσπαστα.

Όπως γνωρίζετε δεν εμπλέκομαι στις Αστυνομικές έρευνες, ούτε και στις αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας.

Είναι υποχρέωση μου όμως να ενθαρρύνω τα θύματα να προβαίνουν σε καταγγελίες  και να παρέχω την απαραίτητη πολιτική στήριξη μέσω της προώθησης συγκεκριμένων νομοθετημάτων που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο δίχτυ προστασίας προς τα θύματα.

Εντός της ημέρας η Αστυνομία θα εκδώσει ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση».