Γίνεται του στημένου και οι αρχές κοιμούνται

Δεν πρόλαβε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και η ΚΟΠ παρέλαβε χθες έκθεση από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα για τον αγώνα της 21ης αγωνιστικής μεταξύ του Ονήσιλου Σωτήρας και του Αχυρώνα Λιοπετρίου. Η έκθεση έχει ήδη παραδοθεί στην Αστυνομία, ενώ θα παραπεμφθεί και στον αθλητικό δικαστή της ΚΟΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σχετική καταγγελία για το παιχνίδι έγινε ανώνυμα μέσω του Red Button 24 ώρες περίπου πριν από τη έναρξη της αναμέτρησης. Ενώ οι αρμόδιες αρχές έπρεπε να παραλάβουν σχετικό email, αυτό δεν έγινε πότε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού άλλαξε το email της και δεν είχε ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διαχειρίζεται το Red Button!

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος παίκτης κάνει χρήση του Red Button, της εφαρμογής δηλαδή που δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να προχωρήσουν σε ανώνυμη καταγγελία για κάποιον προσυνεννοημένο αγώνα. Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές έδειξαν για ακόμη μια φορά την ανεπάρκειά τους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Τόσο θέλουν να εξυγιάνουν τον χώρο που οι καταγγελίες για στημένους αγώνες δεν φθάνουν ποτέ ούτε στην Αστυνομία ούτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Και δεύτερη καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και δεύτερος παίκτης έχει καταγγείλει μέσω του Red Button ότι έχει βάσιμες υποψίες για στημένο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα. Είναι άγνωστο ωστόσο αν αυτή τη φορά οι διωκτικές αρχές θα θέσουν υπό το μικροσκόπιό τους τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και τι προτίθενται να κάνουν. Για πολλοστή φορά το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας γίνεται στόχος των επιτήδειων με βάση τις εκθέσεις που στέλνει η UEFA και καταγγελίες ποδοσφαιριστών ή και παραγόντων.