Γίνεται ενδελεχής έρευνα…

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ αφού η πρώτη συγκέντρωση στον «Αρχάγγελο» είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου. Σε αυτήν θα βρίσκονται, εκτός από τους ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στο ρόστερ, και τα τρία νέα αποκτήματα, οι Γκιόργκι Κβιλιτάια, Τορνίκε Οκριασβίλι και Ανδρέας Καρώ, με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη ωστόσο να… εξετάζει μέρα-νύχτα όλους τους υποψήφιους στόχους ώστε να είναι σίγουρος για την αξία τους προτού ανάψει πράσινο για την απόκτησή τους.

Θα είναι ευχής έργο αν ο Ελλαδίτης προπονητής καταλήξει και σε άλλους στόχους την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει την παραμικρή βεβιασμένη κίνηση. Άλλωστε, η περσινή χρονιά με τις πολλές λανθασμένες επιλογές αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Ξεκαθαρίζει του Σάβιτς

Παράλληλα με τις μεταγραφικές εξελίξεις που αναμένονται προσεχώς, οι ιθύνοντες των γαλαζοκιτρίνων συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοι άλλοι παίκτες από το υφιστάμενο ρόστερ θα αποχωρήσουν και θα ακολουθήσουν τον δρόμο των Γιώργου Μερκή, Ανουάρ Τουχάμι, Μπεν Σαχάρ, Άντχε Νούχιου και Αρτούρ Ζόρζε. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο Βούγιαντιν Σάβιτς, ο οποίος αγωνιζόταν ως δανεικός στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Ο 30χρονος Σέρβος αμυντικός αναμένεται να συναντηθεί με τους ιθύνοντες της ομάδας ώστε να συζητήσουν διάφορα θέματα που αφορούν τη μεταξύ τους συνεργασία. Ο… τελευταίος λόγος ανήκει στον Πουρσαϊτίδη, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν ο παίκτης είναι στα πλάνα του ή αν θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για παραχώρησή του.

Θεοδώρου και Ηλία

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του Δημήτρη Θεοδώρου από την Ένωση αφού οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία. Εξελίξεις, αρνητικές ή θετικές, αναμένονται προσεχώς και για τον Μάριο Ηλία. Ο πολύ υποσχόμενος παίκτης του Εθνικού ενδιαφέρει τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα της Άχνας, έτσι για να υπάρχει προοπτική συνεργασίας πρέπει η τελευταία να ικανοποιηθεί οικονομικά. Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του Μούσα Αλ Τάμαρι, το θέμα παραμένει στάσιμο και αν υπάρξουν εξελίξεις αυτές θα τρέξουν από τον προσεχή μήνα.