Γίνεται ΑΠΟΕΛ χωρίς Κύπριο;

Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας, όνομα και πράγμα! Κανείς Κύπριος, κανείς Έλληνας, μόνο ξένοι και κοινοτικοί. Ναι φίλοι μου, έγινε και αυτό στον αγώνα της Πέμπτης με τη Ζρίνσκι.

Να δούμε τις χώρες των 15 παικτών που χρησιμοποίησε ο Ελλαδίτης προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης: Σίλβα, Ζόρζε, Ζεράλδες (Πορτογάλοι), Σάντος (Βραζιλιάνος), Ενσούε (Γουινέα), Ατζίλι, Μπεν Σαχάρ (Ισραήλ), Ανουάρ (Μαρόκο), Λουντέμο (Νορβηγία), Ζαχίντ (Νορβηγία / Πακιστάν), Γένσεν (Δανία), Ντε Βινσέντι (Αργεντινή), Εντονγκαλά (Κονγκό), Νούχιου (Κόσοβο), Αλ Τάμαρι (Ιορδανία).

Και απορώ, είναι δυνατόν ολόκληρο ΑΠΟΕΛ να μην έχει έναν Κύπριο; Εντάξει, έφυγε ο Ιωάννου, τραυματίας ο Γουίλερ, κλάταρε ο Εφραίμ, μεγάλωσε ο Μερκής. Όμως, όλα εκείνα τα μεγάλα ταλέντα που μας έλεγαν; Ο Σατσιάς, ο Γαβριήλ, ο Κούτσακος;

Προς Θεού, δεν είμαι ρατσιστής, δεν ενοχλούμαι -όπως άλλοι- που ο ΑΠΟΕΛ έγινε «Ηνωμένα Έθνη». Όμως, όπως και να το κάνουμε, θέλει η ομάδα 3-4 καλούς Κύπριους. Την ανεβάζουν με το πάθος τους, παρασύροντας και τους άλλους.

Ύστερα, κύριε Ουζουνίδη μου, είναι δυνατόν να βάζεις τον Λουντέμο και να μην ασχολείσαι με τον Σατσιά; Σε ρωτώ, έχει μέλλον στον ΑΠΟΕΛ ο Λουντέμο και όχι ο Σατσιάς;

Φίλοι μου, το κυπριακό ποδόσφαιρο θέλει τους Κύπριούς του. Τους θέλει και ο ΑΠΟΕΛ. Επειγόντως! Αν δεν τους έχει, πρέπει να βγει ένα πλάνο και σύντομα. Η εικόνα αυτή δεν πρέπει να επαναληφθεί.