Γιατί θέλουν τις ήττες;

Όταν ο χαρακτήρας σου είναι προβληματικός, τότε σίγουρα ζητάς πράγματα που δύσκολα μπορεί να τα καταλάβει ένας κανονικός άνθρωπος. Και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου μας, υπάρχουν πράγματα που οι κανονικοί φίλαθλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η επιθυμία κάποιων οπαδών για να ηττηθούν οι ομάδες μας στην Ευρώπη!

Το έχουμε γράψει δεκάδες φορές, αλλά δεν το κατανόησαν. Αν η αντίπαλη στο κυπριακό πρωτάθλημα ομάδα έχει φέτος καλή πορεία στην Ευρώπη, τότε σε δύο χρόνια ίσως είναι η δική σου ομάδα που θα επωφεληθεί σε τυχόν συμμετοχή της. Όπως θα γίνει και του χρόνου. Κι εξηγούμαστε: Πέρσι, μαζεύοντας τους βαθμούς που θέλαμε, καταφέραμε να τερματίσουμε στη 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA για την πενταετία 2016-17/2020-21. Τι κερδίσαμε;

Τα είπαμε, πέμπτη θέση στις διοργανώσεις του 2022-23 και μάλιστα δύο από αυτές πάνε στο Τσάμπιονς Λιγκ! Εσείς, λοιπόν, που βρίζετε και παρακαλάτε να χάσουν φέτος οι ομάδες μας στην Ευρώπη, του χρόνου ίσως δείτε τη δική σας ομάδα, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα, είτε στο Κόνφερενς Λιγκ, γιατί οι αντίπαλοί σας την προηγούμενη είχαν καλή πορεία στην Ευρώπη. Γι’ αυτό θεωρώ ανοησία να παρακαλάς να χάνουν οι κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη. Κατά τα άλλα, φέτος, ως Κύπρος, ξεκινούμε από τη 14η θέση, έχοντας ως στόχο να μην πέσουμε κάτω από τη 15η, για να συνεχίσουμε με τη συμμετοχή πέντε ομάδων. Καλή επιτυχία Ομόνοια, Απόλλωνα, ΑΕΛ, Ανόρθωση, καλή επιτυχία Κύπρος!