Γιατί ψηφίστηκε η κάρτα φιλάθλου;

Με όλη αυτή τη συζήτηση που ανοίχτηκε το προηγούμενο διάστημα για την κάρτα φιλάθλου, παραλίγο να ξεχάσουμε τον σκοπό για τον οποίο εφαρμόστηκε στα κυπριακά γήπεδα. Σκοπός της κάρτας φιλάθλου ήταν ένας και μοναδικός, να πατάξει τη βία από τους αγωνιστικούς χώρους, τον εφιάλτη που ζούσαμε κάθε Σαββατοκύριακο, να καταστήσει τα γήπεδα ασφαλή και να βοηθηθούν οι αρχές σε περίπτωση επεισοδίων. Η κάρτα φιλάθλου δεν ψηφίστηκε, ούτε για να αυξήσει τους φιλάθλους στα γήπεδα, ούτε για να τους μειώσει. Έναν σκοπό είχε και τα αποτελέσματα είναι ολοφάνερα.

Ευτυχώς, δηλαδή, που το κράτος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για αναστολή ή κατάργηση της κάρτας, διότι κανείς δεν θέλει να επιστρέψουμε στις σκηνές τρόμου του παρελθόντος. Ο νόμος για την πρόληψη και την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, βασική πρόνοια του οποίου είναι η κάρτα φιλάθλου, ψηφίστηκε το 2014 και… ανασύρθηκε από τα συρτάρια και εφαρμόστηκε το 2018.

Γιατί; Διότι φτάσαμε στο έσχατο σημείο του χουλιγκανισμού, εκτός αν κάποιοι ξεχνούν τα όσα βιώναμε στα γήπεδα, με τη βία να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να παίζουμε συνεχώς με την τύχη μας. Και αν ακόμη μερικοί οπαδοί αποχώρησαν από τα γήπεδα λόγω της άρνησής τους να εκδώσουν κάρτα φιλάθλου, πρέπει να υπολογίσουμε και όσους επέστρεψαν από τη στιγμή που αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια. Αν, όμως, χάθηκαν κάποιοι φίλαθλοι από τα γήπεδα, είναι προτιμότερο να γίνει αυτό, παρά να χάσουμε ανθρώπινες ζωές. Είναι προτιμότερο παρά να ντυθεί στα μαύρα κάποια μάνα…

Προηγούμενο άρθροΠροχωράει το plan b με Ρενάτο Σάντσες η Μπαρτσελόνα
Επόμενο άρθροΠού νομίζετε ότι βρισκόμαστε;
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!