Γιατί πέτυχε η κάρτα φιλάθλου

Η κάρτα φιλάθλου που εφαρμόστηκε από τον ΚΟΑ πριν τρία περίπου χρόνια, πέτυχε απόλυτα τον σκόπο της. Έλεγξε όλους όσοι ήθελαν να πάνε στο γήπεδο, όχι για να υποστηρίξουν και να στηρίξουν την ομάδα τους αλλά για να προκαλέσουν επεισόδια. Όλοι αυτοί, παίζοντάς το «ελεύθερα πνεύματα» αρνήθηκαν να εκδώσουν κάρτες και παρέμειναν εκτός γηπέδων. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της αποχής τους;

  • Οι ομάδες, κυρίως οι πιο μεγάλες οι οποίες δέχονταν από τον αθλητικό δικαστή πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, πήγαν πλέον στα φυσιολογικά επίπεδα των μερικών χιλιάδων για ολόκληρο τον χρόνο.
  • Μειώθηκαν σε τεράστιο βαθμό τα έξοδα του κράτους για αστυνόμευση των ποδοσφαιρικών αγώνων. Τώρα πια δεν χρειάζονται όλες εκείνες οι στρατιές αστυνομικών μέσα και έξω από τα γήπεδα.
  • Επιτέλους στα γήπεδα, τώρα με το καλό που έχουν ανοίξει, μπορεί να πάει όλη η οικογένεια, χωρίς κανένα φόβο ότι θα συμβεί οτιδήποτε.

Στα αρνητικά περνά το γεγονός ότι στα πρώτα στάδια της απαγόρευσης χάθηκε η ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα από κάποιους αγώνες, η οποία σιγά – σιγά επανέρχεται. Από εκεί και πέρα, όχι, δεν υπάρχει μείωση φιλάθλων λόγω της κάρτας. Κι εδώ να σας αποκαλύψω και κάτι που οι άλλοι φοβούνται να το γράψουν. Πολλές φορές οι σύνδεσμοι φιλάθλων λάμβαναν δωρεάν εισιτήρια από τις διοικήσεις των ομάδων τους! Το πώς και το γιατί μην με ρωτάτε εμένα, τους ίδιους να ρωτήσετε.

Τώρα, για τα εκτός γηπέδου επεισόδια, δεν αποτελεί πλέον θέμα του ποδοσφαίρου, αλλά της κοινωνίας και της πολιτείας. Εκεί το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό…