Γιατί όχι από φέτος με 14 ομάδες;

Ξεκινώντας το σημερινό μου άρθρο, θα πρέπει να διευκρινίσω ότι ουδέποτε τασσόμουν υπέρ της αύξησης των ομάδων. Το αντίθετο, ζητούσα, μαζί με χιλιάδες άλλους, μείωση σε αριθμούς που αντέχει ποδοσφαιρικά ο τόπος. Όμως, άλλο τι θέλουμε όλοι εμείς κι άλλο τι θέλουν και ζητούν τα σωματεία και η ίδια η ΚΟΠ. Έτσι λοιπόν, για την επόμενη σεζόν αποφασίστηκε μείωση των ομάδων σε 12 και για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, πάλι επιστροφή στις 14!

Αυτό που δεν κατάλαβα, γι’ αυτό και το σημερινό μου άρθρο, είναι γιατί να μην μείνουμε στις 14 και να πάμε για μία μόνο χρόνια στις 12. Δηλαδή αρχίζω να πιστεύω ότι κάθισαν κι έκαναν τη μείωση για μία χρονιά ώστε να υποβιβαστούν η Νέα Σαλαμίνα και ο Ερμής, κι αφού παίξουν του χρόνου στη Β’ κατηγορία να επιστρέψουν και πάλι στη μεγάλη κατηγορία.

Τα δύο σωματεία, ιδιαίτερα η Νέα Σαλαμίνα που κουβαλά πίσω της χιλιάδες Αμμοχωστιανούς, θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί για να ανατρέψει τις αποφάσεις ώστε να μην υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία. Θέλουν 14; Να πάμε έτσι από φέτος. Τι σημαίνει δηλαδή 12 το 2021-22 κι αμέσως μετά για τρία χρόνια με 14; Θα παίζουμε και θα ξηπαίζουμε; Άντε κύριοι, να μην γινόμαστε γελοίοι. Μένουμε στις 14 και δεν έχει κανένας παράπονο. Κι αν βρείτε και κανέναν τρόπο να δώσετε ενδιαφέρον σε εκείνο τον Β’ όμιλο, καλώς, αλλιώς…