Γιατί έπρεπε να πωληθεί ο Σάλαϊ

Υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα οπαδών του Απόλλωνα για την απόφαση του Νίκου Κίρζη να πουλήσει τον Ατίλα Σάλαϊ στη Φενέρμπαχτσε.

Όσοι κινούνται σε αυτή τη γραμμή σκέψης, λένε ότι δεν μπορείς να αποδυναμώνεις την ομάδα σε μία φάση που μπαίνει το πρωτάθλημα στην πιο κρίσιμη καμπή.

Αυτό είναι σωστό. Όμως, πρέπει να…σκεφτούν και τους πονοκέφαλους που έχει η διοίκηση και οι λογιστές της ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Με δεδομένο ότι θα υπάρχει «τρύπα» περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό της τρέχουσας σεζόν, δεν μπορούσαν να απορρίψουν πρόταση 2 εκατομμυρίων ευρώ (στο ταμείο του Απόλλωνα θα μπει ποσό πέραν του 1,5 εκατ.) για τον Μαγυάρο αμυντικό.

Όταν πριν ενάμιση χρόνο δαπανούσαν 400 χιλιάδες για τον Σάλαϊ, είχαν πει πως τον έφερναν για επένδυση. Θα είχε ρίσκο να τον… άφηναν στην ομάδα, ακόμα κι αν υπάρχει πιθανότητα να ψηλώσει η τιμή του το καλοκαίρι λόγω της συμμετοχής του με την Εθνική Ουγγαρίας στα τελικά του Euro.

Πάντοτε, επίσης, παραμονεύει η πιθανότητα του τραυματισμού. Να μην ξεχνάμε ότι το deal με τους Τούρκους είναι το μεγαλύτερο που έκανε ποτέ ο Απόλλωνας. Πριν 10,5 χρόνια είχε πουληθεί ο Γκαστόν Σανγκόι για ένα ποσό 800 χιλιάδων ευρώ στη Σπόρτινγκ Χιχόν.